Dit kost het om een iPhone 8 te maken

Dit zijn de productiekosten van de iPhone 8
Kost dat nou?

De nieuwe iPhone 8 is er vanaf 809 euro of 919 euro voor de iPhone 8 Plus. IHS Markit ging op onderzoek uit om te ontdekken wat de productiekosten van de iPhone 8 zijn. Volgens het onderzoeksbureau is Apple 247,51 dollar kwijt aan het produceren van één 4,7-inch iPhone 8 met 64 GB aan opslag. Dit zijn enkel kosten voor de hardware. Kosten voor software, ontwikkeling en assemblage zijn hier niet in meegenomen. Deze laatstgenoemde kosten representeren ongeveer 35 procent van de verkoopprijs van de iPhone 8.

Met deze uitkomst kan de iPhone 8 zich qua productieprijs enigszins meten met de iPhone 7. Vorig jaar werd berekend dat Apple 237,94 dollar kwijt is aan de productie van een iPhone 7 met 32 GB aan opslag. De grotere iPhone 8 Plus kost 288,08 dollar om te maken. Vorig jaar werd bekend dat de iPhone 7 Plus 270,88 kost qua productie. Ook deze twee toestellen zijn dus enigszins vergelijkbaar.

Het verbeterde scherm, chipset en camera verklaren volgens IHS Market de toegenomen kosten. Daarnaast is de opslag van 32 GB toegenomen naar 64 GB. De iPhone 8 is sinds kort leverbaar. De iPhone X kent een latere introductie. Deze smartphone is vanaf november verkrijgbaar. (via Bloomberg)

Nog geen reacties

  1. Dat Apple een eh… ‘gezonde’ marge van zo’n 65-70% op hun iPhones heeft is al jaren bekend. Dat geldt overigens óók voor de topmodellen van bijvoorbeeld Samsung. Mede daardoor slagen de Chinese fabrikanten er ook in om telefoons te produceren die nauwelijks onder doen in performance, maar stukken goedkoper zijn in aanschaf; ze nemen gewoon genoegen met een lagere marge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *