Dit kosten de iPhone XS en iPhone XS Max als refurbished

Apple heeft de twee iPhones opgenomen in het refurbished programma.

Wanneer je niet het budget hebt voor een gloednieuwe iPhone, of je bent van mening dat ze simpelweg te duur zijn, dan kun je een gebruikt exemplaar kopen.

Dat klinkt misschien vreemd, maar refurbished smartphones zijn zo gek nog niet. Ze worden zo goed als nieuw gemaakt. Je hebt bijna niet dor met een gebruikt exemplaar te maken te hebben.

Apple heeft de iPhone XS en de XS Max opgenomen in het refurbished programma van het merk. Let wel: het gaat hier om het Amerikaanse programma. Hier in Nederland verkoopt Apple helaas geen refurbished iPhones. Wel kun je in ons land terecht voor opgeknapte iPads, iPods, Apple TV’s en accessoires.

De iPhone XS en iPhone XS Max werden in september 2018 gepresenteerd. We zijn inmiddels in 2020 aangekomen en wat Apple betreft zijn de iPhones rijp geworden voor het refurbished programma.

In de Verenigde Staten kosten de refurbished XS en XS Max iPhones 200 en 250 dollar goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs. Prijzen beginnen bij 699 dollar voor een iPhone XS 64 GB. De duurste is de iPhone XS Max 512 GB voor 1.099 dollar.

Het is niet bekend of Apple in Nederland ook iPhones gaat opnemen in het refurbished programma. Voorlopig lijkt het er niet op.

3 reacties

 1. Refurbished kan erg geweldig zijn, zeker met een bedrijf als Apple erachter zit je wel goed.
  (Zelf in bezit van een refurbished worstation PC & Laptop, gezamelijk hebben ze me ruim meer dan 1000,- bespaard…) En diee dingen zien er uit en werken alsof ze nieuw zijn.

  • @lolindir: jij dénkt dat je duizend euro hebt bespaard. Ik vermoed echter wel dat je nog steeds te veel geld hebt uitgegeven.

   Ik vind die refurbisher prijzen (lees: tweedehands) van alle Apple hardware nog steeds veel te duur, zeker als je deze bij de meer ‘erkende’ resellers koopt. Ter vergelijking: een HP G3 Elitebook uit de lease, van ongeveer 3 jaar oud, v.v. 14″ FHD touch screen, i5 processor, 8Gb ram, 256 Gb SSD en een verse Win10 Pro installatie, hoeft niet meer te kosten dan 500 euro. Voor dat geld koop je op z’n best een MacBook van 8 jaar oud met niet meer dan de helft van die specs.

   • @rrrobert: Oeps, ja ik bedoelde ook Windows workstations 🙂
    En dan via bijvoorbeeld Queensystems, Remarkt, of FDKshop.
    Ik heb zelf een goede ervaring met Queensystems, Bij het bestellen van een PC werd ik nog even op de hoogte gebracht dat er geen OS bij zat bijvoorbeeld, en er zat een gratis toetsenbordje bij.
    Die details waren totaal niet nodig (de website is gewoon in orde en duidelijk zat).
    En bijvoorbeeld de belofte dat een harde schijf niet meer dan een jaar gedraaid heeft, gecheckt en dat klopt ook gewoon 🙂
    Verder was alles brandschoon en praktisch krasloos.
    Ik ga niet meer terug naar consumenten hardware, workstations zijn geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *