Dit krijg je als je ‘idiot’ intikt op Google

Idiot
Oei..

Wat zou je eigenlijk te zien krijgen bij het intoetsen van het Engelse woord ‘idiot’? Wel op dit moment zijn het tal van foto’s van de Amerikaanse president Donald Trump. Het is een grapje van het internet. Of beter gezegd, online campagnevoerders die niets met de Amerikaanse president te maken willen hebben.

De activisten wisten Google’s algoritme zo te manipuleren dat foto’s van Trump werden weergegeven als iemand op de term ‘idiot’ zocht. Het begon allemaal op Reddit, waar een foto van Trump met het word omhoog werd ‘gevote’, zoals het systeem op de community site werkt.

Nu het voorkomen wereldwijd onder de aandacht is gekomen, lijkt Trump als een bestempelde idioot op Google nog niet tot het verleden te behoren. Nieuwssites over de hele wereld berichten over het nieuwtje, wat ervoor zorgt dat Trump blijft worden weergegeven als men op ‘idiot’ zoekt op d Amerikaanse zoekmachine. De verwachting is dan ook dat dit nog wel even zal blijven, tenzij de zoekgigant zelf gaat ingrijpen.

Eén reactie

  1. Als je ’traitor’ (verrader) invoert bij Google search, vind je ook een aantal hits die verwijzen naar Trump. Maar veel opvallender nog is, dat de tekstsuggestie al vast voorstelt ‘Donald Trump’ toe te voegen aan je zoekactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *