Dit kun je allemaal met de nieuwe app van Instagram

Dit kun je allemaal met de nieuwe app van Instagram
Dus je kloot graag met foto’s? En je bent aan Instagram verslaafd? check dan even hun nieuwe app.

Instagram heeft vandaag de app Layout uitgebracht. Een app waarmee je fotocollages kunt maken, en vervolgens direct kunt doorzetten naar de sociale media-dienst. Het is Instagrams antwoord op de talloze third party-apps waarmee dat nu al kan worden gedaan.

In tegenstelling tot die andere apps hoef je in Layout niet eerst aan te geven welke ‘vorm’ de collage moet hebben. Je kunt eerst de gewenste foto’s uit je camerarol selecteren, om ze vervolgens in een collage te zetten, waarna je nog talloze bewerkingen kunt uitvoeren. Denk aan draaien, spiegelen, in- en uitzoomen, etc.

Hoe werkt Instagram Layout?

Als je Layout opent, kun je op Alles tikken om iedere foto op je telefoon weer te geven, op Gezichten om alleen foto’s te zien met de gezichten van mensen of op Recent om maximaal 30 van je recent gebruikte foto’s weer te geven. Je kunt als volgt een lay-out maken:

  • Blader op je foto’s en tik op maximaal 9 foto’s die je wilt toevoegen. Je ziet een van de gekozen foto’s.
  • Nadat je alle gewenste foto’s hebt geselecteerd, tik je boven aan het scherm op de lay-out die je het leukst vindt.
  • Tik op een afbeelding in de lay-out om die afbeelding te bewerken. Als je klaar bent met het bewerken van de afbeelding, tik je op Opslaan en kies je of je je lay-out wilt delen of wilt opslaan op je filmrol.

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS en te verkrijgen in de Amerikaanse App Store. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de app ook in de Nederlandse app-winkel ligt. Een Android-versie volgt in de komende maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *