Dit kun je verwachten van Apple’s aankomende event

Veel nieuwe snufjes
Nieuwe producten en hopelijk een of twee verrassingen. Het afgelopen evenement was namelijk een complete aanfluiting.

Dit jaar genieten Apple-fans van niet één, maar twee grote Apple-evenementen, gevuld met nieuwe producten. Tenminste, als je de afgelopen iPhone X-reeks nieuw wilt noemen. Hoe dan ook, het aankomende evenement (op 30 oktober in Brooklyn, New York) zal waarschijnlijk met een hoop nieuwe, weldegelijk toffe gadgets komen. Dit kun je allemaal verwachten.

iPad Pro
Het hoofdzakelijke pareltje van het aankomende evenement zal toch wel de aankomende iPad Pro zijn. Sterker nog, we schreven al eerder dat er waarschijnlijk twee iPad’s aan zitten te komen, te weten een 11-inch versie en een 12,9-inch uitvoering. Hoewel de tablet-markt al lang aan het doodbloeden is, kan een solide design van Apple dat zomaar omver gooien. Geen notch, nagenoeg geen rand en een hele hoop high-end snufjes die we tot dusver alleen in smartphones zien, zouden die trend met andere woorden kunnen doorbreken.

Daarnaast zou het kunnen – hoewel dat héél onwaarschijnlijk is – dat Apple ook de nog nauwelijks uitgelekte nieuwe iPad Mini aankondigt. Als fans van een lekker kleine iPad geluk hebben, verwachten we hooguit een kleine referentie naar het toestel en zeker nog geen aankondiging.

MacBook Air
Er zit tevens een betaalbare MacBook aan te komen. Dat mag ondertussen ook wel, want de huidige laptops zijn behoorlijk aan het verouderen. Jazeker, MacOS krijgt nog regelmatig updates en de MacBook Pro-line-up krijgt regelmatig een verversinkje, maar de Air-sectie is behoorlijk verwaarloosd. De huidige editie heeft veel hardware die in de jaren daarvoor al niet ‘state of the art’ te noemen was.

Dus, een high-end MacBook Air met hedendaagse componenten, een modern design, gebruikelijke Apple-snufjes zoals Touch ID en USB-C-poorten zijn wel welkom, mits voor een fatsoenlijke prijs. Hoewel er nog niets concreets over de prijs bekend is, zal Apple met moeten komen met een prijskaartje dat op kan tegen steeds goedkoper wordende goede laptops van andere merken. Met andere woorden, $1000 euro zal al aan de hoge kant zijn!

AirPower oplaadpad
Het idee was simpel: een oplaadstation waarop je al je hooggeëerde Apple-gadgets draadloos kon opladen. De pad waar je je iPhone, Apple Watch en AirPods op kon leggen werd daarentegen geteisterd door productieproblemen. Het lijkt er daarentegen op dat de gadget er nog steeds aan zit te komen. Tot die tijd moeten we het met matjes van derden doen, die de code al gekraakt hebben. Maar, zo schrijven jullie in de reacties, die zijn lang niet zo snel en solide als die van Apple gaat worden.

Nu zou het kunnen dat Apple over twee dagen het matje aankondigt, of ons in elk geval een update geeft over de ontwikkeling ervan. Na de initiële onthulling in september van 2017 hebben we er namelijk niets meer over gehoord. Alle informatie daarna kwam van anonieme insiders, analisten en spionnen. Apple leek zelfs bewust geheimzinnig te doen over de technologie door de aandacht op draadloos opladen zo veel mogelijk te vermijden.

AirPods 2
We sluiten af met de draadloze oortje van Apple. Deze laatste entry is daarentegen alles behalve zeker relevant voor het aankomende evenement. Apple hintte al wel eens naar nieuwe oortjes die veel van de huidige problemen zou verhelpen. Dat er daarentegen binnenkort een AirPod zonder ruis, waterbestendig, draadloos oplaadbaar en met uitgebreide Siri-support gaat komen, is onwaarschijnlijk. Maar hey, we melden het maar, dan hadden we het hoe dan ook voorspeld, mocht het toch zo zijn.

Artsy artwork @Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *