Dit kun je verwachten van Windows 10 in 2020

Windows-10-update-2020-kaomoji
Laatste update van 2019 is niet spannend, maar dat heeft een reden.

Wanneer je tot de groep van Windows-insiders behoort is het de bedoeling dat je als eerste de nieuwe updates test. De kans is dus bovengemiddeld groot dat je te maken krijgt met bugs, storingen of ander ongemak. Om dat te compenseren mag je alvast kennis maken met de features die Windows pas in de daaropvolgende update vrijgeeft aan de rest van de gebruikers. Inmiddels heeft Microsoft de laatste update voor 2019 vrijgegeven aan de Windows-insiders.

Hieruit blijkt dat de laatste update van Windows 2019 niet spannend wordt. Anders dan veiligheidsupdates en bug-fixes is er niet veel te verwachten. Zoals gezegd mogen de Windows-insiders ook al spelen met de opties die voor andere gebruikers pas in 2020 worden vrijgegeven. Wanneer we bezien wat daar komt blijkt duidelijk dat Windows met de eerste update van 2020 uitgebreider uit gaat pakken.

Allereerst komt een oude functie weer terug in een nieuw jasje. Kan jij je Power Toys nog herinneren? Deze tool was vanaf Windows 95 beschikbaar en inmiddels al weer meer dan 10 jaar geleden in de ijskast beland. Klaarblijkelijk is de tijd rijp om hem nu weer onder de mottenballen vandaan te halen. Met Power Toys kun je bijvoorbeeld shortcuts van het toetsenbord remappen. Ook kun je meer toepassingen maken om meer controle en power uit jouw pc of laptop te halen. Een van de nieuwe functies is FancyZones, waarmee je in snel tempo diverse lay-outs aan kunt maken. Via Github is de code ook weer beschikbaar gesteld voor andere ontwikkelaars, dus wie weet welke nieuwe opties er komen.

Ook de onder Android-gebruikers (met name die met Samsung Galaxy smartphones) populaire functie YourPhone krijgt een update. Om betere prestaties te leveren en minder capaciteit te gebruiken wordt de toepassing losgekoppeld van bluetooth. Die verbinding is dus in 2020 niet langer nodig. In plaats daarvan verloopt de connectie via de reguliere WiFi-verbinding. Keerzijde van die medaille is dat gebruikers van andere Android-smartphones deze functionaliteit pas weer kunnen gebruiken als hun smartphone-fabrikant met een update een WiFi-koppeling distribueert voor YourPhone.

Een derde feature die je kunt verwachten is een fun-feature. Je krijgt namelijk de beschikking over een set Kaomoji’s. Deze figuurtjes zijn in Japan ontwikkelde, krachtige versies van emoji’s. In de titelplaat zie je daarvan een voorbeeld.

Kortom, er valt in het nieuwe jaar weer genoeg te beleven met Windows 10, zelfs voor de roll-out van Windows 10X.

Afbeelding: Wiki Commons
Bron: Slashgear.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *