Dit kunnen we van Apple verwachten in 2018

Auteur: , Geen reacties
De mid-range iPhone moet betaalbaarder worden

Onder andere verbeterde iPhone X'en en wellicht zelfs een iPhone SE?

2017 stond voor Apple vooral in het teken van de ietwat tegenvallende iPhone X en Tim Cook’s absurde salaris. Wat heeft het succesvolle Amerikaanse miljardenbedrijf voor ons in petto in 2018?

Taiwanese marktonderzoekers van TrendForce voorspellen een aantal interessante dingen omtrent het iconische bedrijf. Zo verwachten ze dat Apple met een nieuw SE-model gaat komen in de iPhone-reeks. Het mid-range model dat in november van vorig jaar ook al vermeld werd, zal ietwat minder presteren dan de iPhone X, maar welke specs we precies mogen verwachten is nog niet duidelijk. De iPhone SE uit 2016 had in elk geval een A9-processor, 2GB RAM en een 12MP achtercamera. Mocht de goedkopere iPhone begin dit jaar uitkomen, dan mogen we ongetwijfeld wat betere specs verwachten.

Ook zal het bedrijf zich extra gaan focussen op Face ID, dat nu nog alleen verkrijgbaar is voor iPhones. Uiteraard wil Apple de technologie nog verder aanscherpen om zo eventuele concurrentie voor te blijven. Ook zouden toekomstige iPhone X-modellen meer geheugen krijgen en wordt er al gesproken over een iPhone X Plus met een 6,5″ inch OLED-scherm. (via: MacRumors)

Apple vs. Samsung
Ook doet de marktonderzoeker uitspraken over de ‘eeuwenoude’ rivaliteit tussen Apple en het Zuid-Koreaanse Samsung. Waar Apple volgens de analisten tegen een productiegroei van zo’n 7,5% aan zit te kijken in 2018, wordt zelfs een 3% daling verwacht voor de productie van concurrent Samsung. Dat mag wel zo zijn, uiteindelijk is Samsung wel klantvriendelijker dan Apple en dat telt ook mee. Niet op de bankrekening, maar het telt weeldegelijk mee.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).