Dit kunnen we van Apple verwachten tijdens de WWDC

WWDC 2016
Hardware gaat ook vertegenwoordigd worden.

Aanstaande maandag begint de Worldwide Developers Conference (WWDC) weer. Waar Apple tijdens haar event normaliter voornamelijk op software ingaat, lijkt het miljardenbedrijf dit jaar ook in te zetten op onthullingen omtrent nieuwe hardware. Hier een greep uit de verwachtingen van het aankomende Apple-fest.

Siri
Allereerst lijkt Apple hevig in te zetten op spraakassistent Siri, zo stelt Reuters. Zo zouden er meer soorten apps in combinatie met Siri worden ondersteunt. Op het moment zijn slechts apps voor telefoongesprekken, berichten, het bestellen van een taxi of het opzoeken foto’s bruikbaar met Siri. Daar zou Apple volgens ingewijden langzaam meer soorten apps aan toevoegen.

Ook zal Apple hoogstwaarschijnlijk de directe concurrentie aangaan met deze aankomende Amazon speaker. De Amazon Echo bevat een touchscreen en werkt onder andere op spraakbesturing door middel van spraakassistent Alexa. Apple zou dus een Siri-bestuurde speaker aan het maken zijn. Sterker nog, geruchten gaan dat Apple het nog onbekende apparaat al aan het produceren is.

UPDATE: alles over de Apple Speaker (HomePod) lees je HIER!

MacBook
Ook zou het bedrijf uit Californië upgrades voor de lijn laptops aan het plannen zijn, zo meldt Bloomberg. Het zou voor het eerst sinds 2013 zijn dat Apple hardware-upgrades aankondigt tijdens de WWDC.

Bloomberg: “Apple plant volgens ingewijden drie nieuwe laptops. De MacBook Pro zal een snellere Kaby Lake-processor van Intel krijgen. Apple werkt ook aan een nieuwe versie van de 12-inch MacBook met een snellere Intel-chip. Het bedrijf zou er ook over nadenken om de verouderende 13-inch MacBook met een nieuwe processor uit te rusten omdat Apple’s goedkoopste laptop nog steeds behoorlijk goed verkoopt.”

Toch lijkt het contra-instinctief van Apple om zoveel tijd en moeite in de laptops te steken. De Mac-toestellen zouden namelijk slechts goed zijn voor 11 procent van de totale inkomsten van het bedrijf. En van de verbazingwekkende $216 miljard (!) omzet is twee derde gegenereerd door de iPhone. Genoeg reden om ook de nieuwste toestellen uit te rusten met een jack-aansluiting, lijkt me.

UPDATE: ja er komen nieuwe MacBooks.

iPad
Over teleurstellende verkoopcijfers van hardware gesproken, de iPad zal waarschijnlijk niet veel genoemd worden tijdens de WWDC. Mac Otakara meldde eerder dat er mogelijk een 10,5 inch iPad Pro uit zou komen. Het artikel, vertaald door Bright, gaat in op verschillende iPad- en iPad Pro-modellen. Toch zou de gigantische verkoop van de iPhone het nut en de noodzaak van de ooit zo revolutionaire tablets verslaan.

UPDATE: klik verder voor alle info over de nieuwe iPad Pro.

Wat zou jij graag zien en horen tijdens de WWDC? Een geüpgradede MacBook of toch liever een nieuwe iPad? En hoe denk jij over de behoorlijk langzame integratie van Siri? Laat het weten in de comments!

2 reacties

  1. Ik ben de zeer gelukkige bezitter van een Macbook Pro late 2013 met alle upgrades (i7, 16GB, 1TB SSD)… Hij koste een stuiver, maar dan heb je ook wat. Nu bijna 5 jaar later zit ik deze reactie op m’n macbook te typen en iedere dag heb ik steeds weer het geweldige gevoel dat ik achter een nagelnieuwe computer aan het werk ben. Iedere euro die ik eraan heb uitgegeven is hij dubbel en dwars waard geweest en ik vermoed dat ik zomaar nog 4 a 5 jaar voort kan met deze zelfde laptop.

    Dus ik zeg: doorgaan met die MacBooks !

  2. Zolang Apple de MacBook PRO niet meer als 17″ brengt (met een bloedsnelle i7, ruimte voor 64GB RAM -zelf upgradeable- en een goede grafische kaart -Nvidia Quadro M5000p bijv), is Apple qua PC hardware voor mij (en een grote hoeveelheid andere professionele gebruikers) uit beeld, helaas.

    Nieuwe iPad? Mwoah, denk er over een iPad Pro 12.9 te kopen, lijkt me snel zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *