Dit lasertje helpt aanrijdingen te voorkomen tijdens mist

deze laser zorgt voor zicht op andere weggebruikers tijdens dichte mist
Je hebt er de afgelopen weken vast wel eens last van gehad op de weg: mist. Het duurt bij een mistbank namelijk nooit lang voordat de Nederlandse snelwegen weer helemaal vast staan.

Deze simpele laser, die je vastmaakt aan de bumper van je auto, zorgt ervoor dat andere weggebruikers je zelfs bij dichte mist nog kunnen zien. De laser projecteert namelijk een felle rode lijn op de weg, zodat het voor de automobilisten achter je makkelijker is om in te schatten hoeveel afstand ze moeten bewaren.

Als het mistiger wordt, dan hoop je natuurlijk dat achterliggers wat verder bij je uit de buurt blijven. Letten ze op de laser, dan gebeurt dat zeker, want de rode lijn wordt in dat geval een stukje langer. Hij staat overigens niet constant aan, want de laser wordt gekoppeld aan de elektronica van je auto. Zo voorkom je dat je andere weggebruikers hindert. Je kunt de gehele kit hier bestellen voor slechts 10 euro.

20 reacties

  1. Maar een mistachterlicht kun je meestal ook wel zien. Heb nog geen 1x in zoooo een dichte mist gereden dat je je voorganger niet ziet. Bij dichte mist rijd je al langzamer doordat je voor je gewoon niks ziet (mistlampen voor helpen niet heel denderend, groot licht verblind alleen maar). Dus zie er niet zoveel nut in.

  2. Dan zet ik wel een grote groene laser voorop, zodat ik kan seinen naar de auto dat ik hem gezien heb en rekening zal houden met z’n laser. En misschien een paar oranje aan de zijkant, zodat ik voor een tegenligger kan projecteren hoe hard ik rij, zodat hij z’n snelheid kan aanpassen.

    Kan me niet voorstellen dat de RDW hier in meegaat. En over een paar jaar heeft toch vrijwel elke auto die veel op de weg zit een automatisch remsysteem. En mensen die liever in een oudere auto rijden gaan vast hun auto niet onteren met zo’n stuk plastic.

  3. Dit is echt een handig ding! Heb een keer met mist gehad dat ik bijna achterop iemand zat die opeens uit de mist opdook, en iets van 30 km/u reed ofzo. Kun je met dit lasertje wel voorkomen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *