Dit lasertje helpt aanrijdingen te voorkomen tijdens mist

Auteur: , 20 Reacties
deze laser zorgt voor zicht op andere weggebruikers tijdens dichte mist

Je hebt er de afgelopen weken vast wel eens last van gehad op de weg: mist. Het duurt bij een mistbank namelijk nooit lang voordat de Nederlandse snelwegen weer helemaal vast staan.

Deze simpele laser, die je vastmaakt aan de bumper van je auto, zorgt ervoor dat andere weggebruikers je zelfs bij dichte mist nog kunnen zien. De laser projecteert namelijk een felle rode lijn op de weg, zodat het voor de automobilisten achter je makkelijker is om in te schatten hoeveel afstand ze moeten bewaren.

Als het mistiger wordt, dan hoop je natuurlijk dat achterliggers wat verder bij je uit de buurt blijven. Letten ze op de laser, dan gebeurt dat zeker, want de rode lijn wordt in dat geval een stukje langer. Hij staat overigens niet constant aan, want de laser wordt gekoppeld aan de elektronica van je auto. Zo voorkom je dat je andere weggebruikers hindert. Je kunt de gehele kit hier bestellen voor slechts 10 euro.20 reacties

Ja hoor als je 120 rijdt is de remweg 100 meter en deze laser doet deze 100 meter alsof er geen mist is en toont een fraaie lijn op 100 meter. Geloof er niets van
@realcar: Als je die laser nodig hebt voor de mist durf je geen 120 meer te rijden hoor ;) Daarbij beweegt de auto voor je ook, die 100 meter is dus alleen van toepassing als je voorganger OPEENS stil staat, anders heeft hij namelijk ook gewoon een remweg van 100 meter.
@realcar: dat is alleen als de auto met laser stil staat en jij aan komt zetten met 120km/h, denk dat je dan ook niet goed geanticipeerd hebt
@realcar: idd dit wordt met mist gewoon een rode driehoek
Wat heeft die auto z’n bumper op een rare plaats zitten…
Denk ook niet dat het is toegestaan.
@realcar

De auto met de laser heeft zelf toch ook een remweg…
Maar een mistachterlicht kun je meestal ook wel zien. Heb nog geen 1x in zoooo een dichte mist gereden dat je je voorganger niet ziet. Bij dichte mist rijd je al langzamer doordat je voor je gewoon niks ziet (mistlampen voor helpen niet heel denderend, groot licht verblind alleen maar). Dus zie er niet zoveel nut in.
Ik heb dit ook al eens in een Q7 studiemodel van Audi gezien volgens mij, destijds niet doorgezet vanwege regelgeving.
Leuk en aardig allemaal maar lijkt me nog niet legaal.
Dan kunnen ze meteen het mistachterlicht afschaffen, want maar weinig mensen snappen wanneer dat echt nodig is (en vooral wanneer niet).
Lijkt me handig tegen bumperklevers: “wachten achter de rode lijn aub”
@beiersmeisje: nee, je moet gewoon doorrijden in plaats van je achterliggers te treiteren door tergend langzaam in te halen
Dan zet ik wel een grote groene laser voorop, zodat ik kan seinen naar de auto dat ik hem gezien heb en rekening zal houden met z’n laser. En misschien een paar oranje aan de zijkant, zodat ik voor een tegenligger kan projecteren hoe hard ik rij, zodat hij z’n snelheid kan aanpassen.

Kan me niet voorstellen dat de RDW hier in meegaat. En over een paar jaar heeft toch vrijwel elke auto die veel op de weg zit een automatisch remsysteem. En mensen die liever in een oudere auto rijden gaan vast hun auto niet onteren met zo’n stuk plastic.
Dit is bedoeld voor Amerikanen. Die hebben geen mist achterlicht. (dat kennen ze ook nist)
@Ultimora: Nooit gesnapt waarom ze dat daar niet kennen.
Dit is echt een handig ding! Heb een keer met mist gehad dat ik bijna achterop iemand zat die opeens uit de mist opdook, en iets van 30 km/u reed ofzo. Kun je met dit lasertje wel voorkomen denk ik.
Als ze nou ook zorgen dat je dit op tijd kunt zien als je met 120 op je 50 rijdende voorganger af raast.
Kunnen we het niet zo maken dat zodra iemand de lijn doorkruist zijn of haar auto doormidden gesneden wordt. Ideaal tegen bumperklevers!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).