Dit leverde de oudste Nikon camera tijdens een veiling op

Nikon
Even geen modern apparaat, maar een ouderwets fototoestel. Een behoorlijk waardevolle.

Dit is namelijk de oudste Nikon camera ter wereld die nog werkt. Tijdens een veiling in Oostenrijk werd het apparaat van de hand gedaan. Het model, afkomstig uit 1948, luistert naar de naam Nikon One.

Kenners dachten dat de klassieker zo’n 160.000 euro zou gaan opleveren, maar de verwachtingen werden dik overtroffen. Toen de veiling van start ging kwam er al meteen een flink openingsbod. Iemand had 90.000 euro over voor de Nikon One. Uiteindelijk ging de hoogste bieder met een prijs van 384.000 ervandoor met het antieke product. Een wereldrecord. Niet eerder werd er zoveel geboden voor een camera van de Japanse camerafabrikant op een veiling.

Vandaag de dag maakt Nikon nog steeds behoorlijk puike camera’s. Volgend jaar is het feest voor de cameramaker. Het Aziatische bedrijf viert dan diens 100ste verjaardag.

Nog geen reacties

  1. Wat .. de .. neuk .. !?

    Mijn grootvader had twee van deze toestellen. Eentje is defect, de ander ligt veilig in de familiekluis. Mijn grootmoeder heeft deze aan mij beloofd (aangezien ik de enige nerd in de familie ben met technische kennis en zulks). Wauw, ik ben rijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *