Dit magazine schoot de coverfoto met een iPhone

Dit magazine schoot de coverfoto met een iPhonePubliciteitsstunt of niet: het heeft een prima kiekje opgeleverd.

Daar moet natuurlijk een kleine kanttekening bij worden geplaatst. De foto is door professionals bewerkt met fotoprogramma’s. Dit heeft het blad zelf niet bekendgemaakt, maar of een foto nu met een dure camera wordt genomen of met een goedkoper apparaat: Photoshop komt er altijd bij te pas.

De dame op de cover van Elle Magazine is Margaret Zhang. De Australische babe begon haar carrière als fashionblogger en klom langzaam omhoog in de wereld van mode. De pica’s in het blad zijn geschoten door fotograaf Georges Antoni. Antoni koos Bondi Beach in Australië uit als locatie voor de shoot.

De foto’s werden gemaakt met een iPhone 7 Plus. De nieuwe in depth-mogelijkheden van het vlaggenschip van Apple werden goed benut. Op de cover is te zien dat Zhang haarscherp wordt weergegeven, terwijl haar omgeving onscherp is. Het is niet de eerste keer dat een iPhone wordt gebruikt door een professional. Het Amerikaanse blad Billboard deed het trucje als eens eerder.

Qua uitstekende camera’s is Apple niet de enige. Onder andere de Huawei P10 en de Samsung Galaxy S8 kunnen ook foto’s en video’s maken in geweldige kwaliteit. Daarnaast zal binnenkort het doek worden getrokken van de OnePlus 5. Dit nieuwe vlaggenschip van de Chinese telefoonmaker krijgt naar verluidt ook een indrukwekkende camera.

Fotocredit: Margaret Zhang via Instagram

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *