Dit megabedrag is Pokémon GO-maker Niantic waard

Dit megabedrag is Pokémon GO-maker Niantic waard
Sprekende over een keurig financieel gezond bedrijf, want dat kun je Niantic wel nageven.

Het vertrouwen is groot in Niantic, het bedrijf achter het enorm succesvolle spel Pokémon Go. De firma werkt ondertussen aan een nieuwe game die dit jaar uit moet komen en de verwachtingen zijn groot. Het spel, dat met Harry Potter heeft te maken, moet een spektakel worden en investeerders hopen natuurlijk op een vergelijkbare hype zoals met Pokémon Go in 2016.

Niantic is langs de deuren gegaan bij investeerders en heeft tijdens deze investeringsronde maar liefst 245 miljoen dollar weten op te halen. De verwachting was al eerder dat Niantic zo’n 200 miljoen dollar zou gaan ophalen met deze ronde. Het bedrijf wordt nu geschat op een waarde van 4 miljard dollar. Niet slecht, helemaal niet slecht.

Door het succes ligt er wel een vergrootglas op Harry Potter: Wizards Unite. De game is al uitgesteld, want Niantic wil alles op alles zetten om ook van deze mobiele game een succes te maken. Wat dat betreft wacht het bedrijf nog een uitdaging, want de hype van Pokémon Go lijkt lastig te evenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *