Dit merk heeft primeur met 48 MP camera

Auteur: , 9 Reacties
Xiaomi-48-MP-camera

Maak nu ook de mooiste foto´s bij minder goede omstandigheden.

Xiaomi topman Bin Lin heeft op het Chinese social media platform Weibo een teaser geplaatst van een nieuwe telefoon die in januari 2018 door dit merk wordt gelanceerd. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de telefoon zal beschikken over een 48 MP Camera. Dit is een primeur en uitdaging voor concurrent Huawei, dat nu met de 40 MP camera op de Huawei Mate 20 Pro de camera met de meeste pixels biedt. Huawei weet zich gewaarschuwd, want de eerdere aanval op concurrent Oneplus werd ook een succes.

De camera zal waarschijnlijk van Sony of Samsung zijn. Sony lanceerde haar 48-megapixel IMX586 image sensor in juli van dit jaar en Samsung kondigde de 48-megapixel (Mp) ISOCELL Bright GM1 op 30 oktober van dit jaar aan. Huawei gebruikt de 40 MP camera om door middel van sensoren de kwaliteit van foto´s die in mindere omstandigheden (zoals bijvoorbeeld slechte belichting) te optimaliseren naar 10 MP kwaliteit. De sensoren van Sony en Samsung bevatten dezelfde techniek. Sensoren voegen de 48 MP samen in blokken van 4 MP om ook onder slechte condities een 12 MP-kwaliteit foto te kunnen produceren. Zo kun je dus ook kristalheldere foto’s maken in het donker.

Naast de mededeling dat de telefoon in januari wordt gelanceerd maakte de Xiaomi-topman op Weibo niets bekend over andere specificaties. Wel maakte de directeur van Xiaomi India, Manu Kumar Jain, in oktober 2018 bekend dat Xiaomi volgend jaar een toestel met Snapdragon 675 processor en 48 MP camera zou lanceren. Als het over dezelfde telefoon gaat kunnen we verwachten dat Xiaomi in januari een mid-range toestel lanceert met sterke focus op de camera’s. Of de camera net zo innovatief verborgen wordt als in haar laatste release is nog niet bekend. Xiaomi kennende zullen er in ieder geval versterkende technieken zoals kunstmatige intelligentie worden ingezet en zal de telefoon gunstig geprijsd zijn. Kortom, ook voor na de feestdagen al iets om naar uit te kijken.9 reacties

Dit deed Nokia toch al 6? jaar geleden met de 808? Dat was echt een geweldige camera, ik mis hem nog steeds
@dotternetta: dat was 41 of 38 MP? Maar ze waren er idd vroeg bij;)
@dotternetta: Het is meer dan camera alleen. Meeste draad om de software en nu zijn ze qua processing power veel verder dan pak hem beet 5 jaar geleden.
Nu kunnen ze dus echt de potentie uit een high MP pixel camera halen en hopelijk dus ook merkbaar betere foto’s maken onder vrijwel alle omstandigheden.

Tot op heden zeiden enkelt Megapixels vrij weinig over de uiteindelijke kwaliteit van de foto’s.
@turbobrick: https://tweakers.net/reviews/2630/6/nokia-808-pureview-telefoon-met-41mp-camera-pureview-tegenover-andere-cameras.html
Jij hebt hem zeker niet gehad?
@dotternetta: Nope, ik had destijds een echte Smartphone.
Let’s face it, de 808 was een pocket camera met een lcd scherm erop waarmee je kon bellen en wat apps draaien.

Eerlijk is eerlijk, de camera was destijds king maar het was een smartphone van niks.
Zet hem tegen een beetje smartphone van nu en je ziet dat al die pixels je niet altijd gaan redden, zeker niet bij nightshots.
Om maar te zwijgen over stabilisatie en video opname en alle andere gimmicks (super slomo, 4K 60fps).
@turbobrick: hoezo eigenwijs, man man man.
@herbert: lekker makkelijk afzeiken zonder enige onderbouwing.
Weet je eigenlijk wel wat een Nokia 808 is ?
@turbobrick: ja hoor, een smartphone met een heel erg goede camera, weet jij het eigenlijk wel ;)
-edit: nutteloze bijdrage, doe het eens wat rustiger aan-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).