Dit microSD-kaartje van maximaal 1TB kun je nu kopen

Dit microSD-kaartje van maximaal 1TB kun je nu kopen
Niet langer een concept, maar een tastbaar product dat door iedereen gekocht kan worden.

Een supersnel kaartje of kaartje met veel geheugen presenteren is één. Een daadwerkelijk product op de markt brengen is twee. SanDisk doet het wat dat betreft goed. Na de presentatie van het productiemodel van de nieuwe microSD UHS-I Card op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, heeft het bedrijf nu bekendgemaakt dat het kaartje vanaf heden te koop is.

De UHS-I Card heeft een leessnelheid van 90 mb/s en een schrijfsnelheid tot 60 mb/s. Dat is iets langzamer dan de gepresenteerde variant op het MWC, maar dat mag de pret niet drukken. Het kaartje komt in drie varianten op de markt. Met 400 GB voor 90 dollar, met 512 GB voor 200 dollar en natuurlijk het topmodel met maar liefst 1 TB opslag. Deze variant kost je 450 dollar.

Het kaartje is met name interessant voor de professional. Bijvoorbeeld een filmmaker die regelmatig zo’n kaart in een videocamera moet stoppen en deze vervolgens weer in een computer of laptop steekt om de opgenomen bestanden eraf te halen. Wie echt baat heeft bij haast moet nog even geduld hebben. In een later stadium komt Sandisk met een krachtigere variant. Deze heeft een leessnelheid tot 170 mb/s en een schrijfsnelheid tot 90 mb/s. Het is niet bekend wanneer deze op markt gaat komen.

Lees ook: SanDisk komt met kleinste 1 TB USB-C stick ooit

2 reacties

  1. De UHS-I Card heeft een leessnelheid van 90 mb/s en een schrijfsnelheid tot 60 mb/s. Dat is iets langer dan de gepresenteerde variant op het MWC???

    wat bedoelen jullie met iets langer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *