Wat er mist in de Call of Duty: WWII multiplayer

Call of Duty: WWII Multiplayer
De trailers van gisteren bevestigden wat we eigenlijk al wisten.

Gisteren trakteerde Sledgehammer Games ons op een nieuwe Call of Duty: WWII trailer, waarin we kennismaakten met de story modus van de nieuwe shooter. Zoals gewoonlijk is de trailer meerdere keren op YouTube geplaatst en afgestemd op de regio waar hij voor bestemd is. In de Japanse versie zit er, zoals je hierboven ziet, geen nazi-swastika teken. De Europese versie bevat deze echter wel.

Topman Michael Condrey van Sledgehammer Games vertelde eerder dit jaar in een interview aan Eurogamer dat het besloot om opzettelijk geen nazi-tekens in de multiplayer te plaatsen, omdat je hier mensen van over de hele wereld treft. Hoewel de Europese gamers (blijkbaar) gewend zijn aan het teken, zijn er nog landen waarin het onderwerp inclusief tekens een stuk gevoeliger ligt.

Na gisteren zijn wij Europeanen gelukkig verzekerd van een schrale troost: de hakenkruisen zijn in de singleplayer van onze Call of Duty: WWII-versie wel gewoon te zien. Of er verder nog elementen minder luguber zijn gemaakt in andere regioversies van het spel is nog niet bekend.

Hoe goed de officiële game is, moeten we nog even afwachten. De eerste indrukken van de bèta waren in ieder geval redelijk positief. Vanaf 3 november ligt Call of Duty: WWII in de winkelschappen.

[gv data=”a9ITIaKzG3A”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *