Dit moet je weten over Dark Mode op iOS 13

Officieel: Apple iOS 13 en wat je moet weten
Een nieuwe feature van iOS 13, uitgelicht.

Apple opende het iOS 13 gedeelte van de WWDC keynote van maandag 3 juni met het nieuws dat Dark Mode naar iOS komt. Een feature waar menig Apple-gebruiker al een tijdje op zit te wachten. De Amerikaanse techgigant liet de functies van Dark Mode zien, maar ging niet in detail in op achterliggende zaken. Met het nu gepubliceerde persbericht weten we meer te vertellen over Dark Mode.

Ten eerste moet je minimaal een iPhone 6S gebruiken om in aanmerking te komen voor iOS 13. Voor het eerst is de iPhone 6 uitgesloten van deelname aan een nieuwe iOS-update. Dit is niet wereldschokkend, wie gebruikt er immers nog een iPhone 6 zou je kunnen zeggen. Het toestel is al de nodige jaren op leeftijd.

Dark Mode blijft daarmee een exclusiviteit voor iOS 13. Dat is jammer, want de achterliggende techniek lijkt niet zo moeilijk te brengen naar iOS 12. Althans, dat zou je zeggen. De verwachting is dat dit de laatste iOS-update gaat zijn voor de iPhone 6S en mogelijk voor de iPhone SE.

Lees ook: Apple iOS 13 en wat je moet weten

3 reacties

 1. Joepie … Straks bijna 2020 en dan ‘al’ een Darkmode.
  Kan je het daarna weer de komende 5 jaar doen zonder significante aanpassingen in het uiterlijk van IOS dan al ruim 10 jaar hetzelfde is.
  Gelukkig kan je de achtergrond zelf veranderen.
  En je kan icons zeer beperkt verplaatsen.

  Hulde

 2. Tja en zoals gewoonlijk is er nog niks veranderd en kan ik nog steeds de decennia achterstand valideren.
  Jij kan alleen maar met je steen aan komen en blijven fanboyen tot het eind der tijden.

  Bravo !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *