Dit moet je weten over de nieuwe HBO-hitserie Westworld

westworld hbo serie
We gaan namelijk allemaal verslaafd raken aan deze nieuwe HBO-serie.

Westworld is sinds 2 oktober te zien op de HBO-kanalen. Hoewel HBO bijna altijd garant staat voor kwaliteit, lijkt het netwerk met Westworld opnieuw een pareltje in handen te hebben dat waarschijnlijk dé serie van deze herfst gaat worden. De serie wordt ontzettend goed ontvangen, zo werd de première van Westworld door 3,3 miljoen mensen bekeken en scoort de serie na de eerste twee afleveringen al een 9,3 op IMDb. Of je inmiddels al met de serie bent begonnen of nog moet beginnen, dit moet je ieder geval weten over Westworld.

Verhaallijn
Het verhaal speelt zich af in een Western-themapark genaamd Westworld. Het futuristisch pretpark wordt bemand door robots, ook wel ‘hosts’ genoemd. De taak van deze robots is om de fantasieën van de menselijke bezoekers uit te laten komen. Deze mensen kunnen alles doen wat ze willen en er lopen op één moment honderden verhaallijnen door elkaar in het fictieve themapark. Het gaat echter volkomen mis wanneer de robots een eigen wil krijgen en het gemunt hebben op de menselijke bezoekers.

Remake van film
Westworld is gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit 1973 van regisseur Michael Crichton. De film was een groot succes en kreeg daarom een vervolg genaamd Futureworld, dat in 1976 werd uitgebracht. Inmiddels is door HBO bekend gemaakt dat Westworld een tweede seizoen gaat krijgen, het is onbekend of het tweede seizoen een remake is van Futureworld of dat er alleen wordt vastgehouden aan het verhaal van de gelijknamige film uit 1973.

GTA en Red Dead Redemption
Producers van de serie hebben afgelopen weekend tijdens de Comic Con in New York aangegeven dat ze bij de productie van Westworld veel inspiratie opgedaan hebben uit verschillende games. Vooral de twee Rockstar-games Grand Theft Auto en Red Dead Redemption bleken een grote rol gespeeld te hebben in de totstandkoming van Westworld. De producers waren vooral gefascineerde door de grote fictieve werelden en hoe mensen in de games hun gewelddadige fantasieën verkennen, een belangrijk thema in Westworld.

Bekende namen
De serie zit volgepropt met grote namen. Niet alleen qua acteurs, maar ook de regisseurs en producenten. Onder andere acteurs als Anthony Hopkins (creatieve directeur van Westworld) en Ed Harris (een rijke bezoeker van het themapark) zijn te zien in de serie. De hoofdrol wordt vertolkt door Evan Rachel Wood, onder andere bekend van films als The Wrestler en The Ides of March.

De serie wordt geregisseerd door Jonathan Nolan, het broertje van Christopher Nolan. De broers zijn onder andere bekend van de hooggewaardeerde films als Memento, The Dark Knight en Interstellar. Producers van Westworld zijn onder andere J.J. Abrams en Bryan Burk, beide zijn bekend door films als Star Trek en de nieuwe Star Wars.

Bekijk de trailer van deze nieuwe HBO-hitserie hieronder.
[gv data=”IuS5huqOND4″][/gv]

Eén reactie

  1. Christopher Nolan is niet alleen het broertje van, maar ook de maker van het geweldige Person of Interest.

    Na het zien van de eerste twee afleveringen ben ik geboeid door Westworld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *