Dit moet je weten over de nieuwe videodienst van de NPO

NPO Start
Eindelijk programma’s van de NPO in HD kijken.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de NPO zijn videodienst vernieuwd. Het was een kleine schande dat programma’s van de publieke omroep bij de videodienst zelf niet in HD konden worden bekeken. Wilde je dit wel dan moest je uitwijken naar NLZiet. Deze partij biedt voor 7,99 euro per maand HD-beelden van NPO-programma’s. Naast programma’s van de NPO krijg je ook toegang tot programma’s van commerciële zenders.

Wie enkel geïnteresseerd was in een dienst speciaal voor de NPO moest geduld hebben. Nu is het dus zover. Voor 2,95 euro per maand kun je programma’s in hoge kwaliteit bekijken. De dienst heet NPO Start.

Ben je een casual kijker en kijk je af en toe een programma van de publieke omroep dan loont het om eerst op YouTube te kijken. Diverse programma’s, zoals bijvoorbeeld Zondag met Lubach, hebben een eigen kanaal en posten hier stukjes van afleveringen in (Full) HD. Gratis en voor niets.

NPO Start kan ook gratis worden bekeken. Dit is helaas, net als NPO Gemist (voorheen Uitzending Gemist), in zeer matige kwaliteit en er worden advertenties getoond. Gelukkig gaan ze nog wel een beetje met de tijd mee, daar bij de publieke omroep. Zo is de dienst ook beschikbaar op mobiele apparaten en zijn de platformen met elkaar gesynchroniseerd (crossplatform). Dit betekent dat je van je PC naar een smartphone of tablet kunt switchen en een aflevering kunt hervatten op het punt waar je bent gestopt met kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *