Dit moet je weten over de Windows 10 Anniversary Update

Auteur: , Geen reacties
Windows 10 Anniversary Update

Deze zomer komt er een grote update voor Windows 10 aan. Dit moet je weten.

Met Windows 10 Preview Build 14328 geeft Microsoft alvast een tipje van de sluier. De update brengt een waslijst aan vernieuwingen. We pikken vier zaken op waar de veranderingen goed merkbaar zullen zijn. Tevens belichten we het nieuwe Windows Ink.

Windows Ink
Maar wat is het? Met Windows Ink kun je kliederen op je scherm met een ondersteunde pen. Deze wordt meegeleverd met Windows-producten als een Surface Pro 4 en een Surface Book. Via programma’s als Maps en Office kun je direct aantekeningen make. Windows Ink werkt ook binnen Microsoft Edge, zodat je belangrijke Apparata-artikelen kunt omcirkelen bijvoorbeeld.

Startmenu wéér op de schop
Microsoft kan maar niet afblijven van het Startmenu en ook bij de Anniversary Update komt er een kleine tweak. Apps worden beter weergegeven, wat de overzichtelijkheid ten goede moet komen. Aan/uit, instellingen en bestandenverkenner verhuizen en zullen pertinent in beeld zijn bij het openen van het Startmenu.

Verbeteringen voor tabletgebruikers
Wie Start op een tablet opent krijg met de Anniversary Update een fullscreen app-lijst in beeld te zien. Volgens Microsoft een belangrijke verandering waardoor je in één opslag sneller de app vindt die je wil opstarten.

Actiecentrum

Wijzingen binnen het Actiecentrum
Het Actiecentrum krijgt een kleine visuele verandering waarbij Microsoft Cortana vooral centraal zal komen te staan. Cortana helpt je afspraken te herinneren en geeft notificaties door vanuit het Actiecentrum. De digitale assistent zal sowieso een grotere rol krijgen binnen Windows 10 na Anniversary Update.

Klok

Klok
De klok wordt uitgebreider. De taakbalk van de klok geeft met de update je kalender weer, waardoor je met één simpele klik al je geplande afspraken voor de komende maand ziet staan.

Deze vijf dingen zijn de grootste veranderingen en vernieuwingen binnen de Windows 10 Anniversary Update. De update zal later deze zomer te downloaden zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).