Dit moet je weten over Google Maps Go

Google Maps
Langzaam maar zeker rolt Google de nieuwe applicatie uit.

Niet iedereen heeft een high-end smartphone met voldoende opslag. Sommigen stellen het met een budget-phone. Deze apparaten komen echter met beperken. Bijvoorbeeld op het gebied van performance en opslag. Aan deze groep denkt Google. Het techbedrijf kwam eerder met Android Oreo Go, een light-versie van Android. Onderdeel van deze versie van het besturingssysteem is Google Maps Go. De applicatie komt er ook als stand alone-app en deze week is Google in de VS gestart met testen.

Gebruikers woonachtig in de Verenigde Staten kunnen met de app aan de slag. Google Maps Go bevat ongeveer 50 procent van de features van Google Maps. Je kunt nog steeds navigeren naar en locatie, maar de app is niet zo uitgebreid als zijn grote broer. Volgens een medewerker van Engadget kun je de app vergelijken met Google Maps uit 2011. Door de jaren heen is Maps immers behoorlijk uitgebreid met updates.

Google Maps Go kan worden gedownload uit de Google Play Store. De applicatie neemt een stuk minder ruimte in beslag in vergelijking met Maps en vraagt ook minder rekenkracht van de smartphone. Wie de app nu gaat gebruiken moet wel weten dat het een Beta-versie betreft. Er kunnen dus nog wat bugs optreden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Google Maps Go ook naar Nederland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *