Dit moet je weten over het nieuwe Spotify Jump

Spotify
De nieuwe feature is een verademing voor niet betalende-gebruikers van de muziekdienst.

Spotify is met 40 miljoen betalende abonnees de meest succesvolle muziekdienst ter wereld. De meeste mensen gebruiken echter de gratis variant van Spotify, waaronder de mobiele versie. Deze versie komt echter met wat gebreken. Zo kun je slechts enkele keren van nummer wisselen, waarna je volledig afhankelijk bent van de shuffle-knop.

Met Spotify Jump komt daar volgens The Verge verandering in. De feature moet gebruikers van de gratis versie van Spotify ‘on demand’ meer mogelijkheden geven, waaronder het selecteren van nummers in afspeellijsten.

Alhoewel Jump zeker een meerwaarde kan hebben voor niet-betalende gebruikers van Spotify, is het niet de bedoeling dat de gratis dienst net zo gebruiksvriendelijk wordt als de betaalde versie. Hoe het bedrijf dit dan ook wil gaan vormgeven, is nog niet helemaal duidelijk.

De verwachting is dat Spotify Jump echter niet zonder slag of stoot geïntroduceerd kan gaan worden. Met name platenmaatschappijen zullen niet heel erg warm worden van het idee om gratis gebruikers meer vrijheden te geven. Mocht Spotify er alsnog uit zijn gekomen met de platenmaatschappijen, dan kunnen we Jump in de loop van volgende week verwelkomen.

Nog geen reacties

    • @pomoek: Idd, ze moeten zich eens focussen op de betalende leden … er zijn zat zaken die verbeterd kunnen worden mbt de App bijvoorbeeld.
      Mischien eens gaan praten met google mbt de zoek optie die nu enorm kritisch is en absoluut niet enige logica/suggesties bevat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *