Dit moet je weten over Netflix-serie Formula 1: Drive to Survive

Auteur: , 22 Reacties
Dit moet je weten over Netflix-serie Formula 1: Drive to Survive

Netflix komt met een nieuwe trailer en alle informatie over deze gave docu!

Vorig jaar werd bekend dat Netflix en de Formule 1 een deal hebben gesloten. Dit jaar kunnen we het eindresultaat bekijken. De afgelopen periode ging er al het één en ander aan nieuws de ronde en nu komt Netflix met de officiële aankondiging.

Formula One: Drive to Survive is een 10-delige serie die exclusief op Netflix te zien zal zijn. In de documentaire volgen de makers F1-coureurs en alles wat er komt kijken tijdens een raceseizoen. De serie is gemaakt door dezelfde mensen achter Senna en Amy. Kwaliteit gegarandeerd kunnen we dus wel stellen.

De serie zal ook stilstaan bij Liberty Media, die als nieuwe organisatie de Formule 1 nieuw leven heeft ingeblazen. Daarnaast komen coureurs, waaronder Max Verstappen, teambazen en eigenaren aan het woord in de serie. James Gay Rees (Senna), Paul Martin van Box to Box Films en showrunner Sophie Todd waren van de start in Melbourne tot de laatste race in Abu Dhabi er bij in 2018.

Formule 1 was lang een wereld van kleurrijke personages en supergrote ego’s, spanning en drama, overwinning en tragedie maar tot nu toe is die wereld grotendeels verborgen en geheim gehouden voor de fans. Formula One: Drive to Survive neemt de kijker mee naar het hart van deze wereld en laat zien hoe het is om te leven, te werken en te racen in de snelste sport ter wereld. – Paul Martin van Box to Box Films

Bekijk de trailer van Formula One: Drive to Survive hieronder. De serie verschijnt 8 maart op Netflix.22 reacties

Mooi. Op 12 maart loopt mijn abo op netflix af. Nog een paar dafen om te kijken
@ab1963: dan moet je hopen dat alles in 1x online komt en niet elke week een aflevering.
@sportevo: Het is een speciaal voor Netflix geproduceerde serie, dus die komt gewoon in zijn geheel online.
@Edge: Netflix plaatst soms ook “Netflix Originals” wekelijks ipv alles in 1x…
@Edge: er zijn ook Netflix original series waar wekelijks een nieuwe aflevering van komt hoor.
@mercedesbenze350cdi: Ja, klopt, dat zijn echter wel de uitzonderingen. Shows zoals de Joel McHale Show with Joel McHale en Patriot Act with Hasan Minaj zijn shows die inspringen op de actualiteit. Dat werkt niet als je die ruim van tevoren opneemt en dan in eens uitbrengt. De andere categorie wekelijkse Netflix Originals zijn geen echte Netflix Originals, maar shows die men in ergens inkoopt en dan in andere gebieden aanprijst als Netflix Original. Bij die shows kan en mag Netflix niet voorlopen op het uitzendschema van de zender waar ze inkopen. Denk bijvoorbeeld aan Better Call Saul, Riverdale en The Good Place dat afkomstig zijn van respectievelijk AMC, The CW en NBC. Beide is in het geval van de F1 docu niet van toepassing, dus het is een veilige aanname dat de hele serie ineens online komt.
Lekker! Zie er goed uit!
Ben benieuwd!
Box to Box Films filmt op dit moment ook de F1 tests in Barcelona, grote kans dus dat er een seizoen 2 aankomt.
@Edge: die komt er inderdaad :)
gaap zoveelste docu / film / serie over deze uitgekauwde gast. senna = scoren

en zo goed was hij dus ook niet, we weten allemaal hoe het afgelopen is.
@deeberton: my bad. dit gaat niet over Senna. #wakkerwordt
@deeberton: Het eerste gedeelte van je reactie kon nog wel, maar wat een walgelijke tweede deel zeg. Vertel eens wijsneus, wat is de oorzaak van hoe het is afgelopen waar hij iets aan had kunnen doen? Ezel
@deeberton: beetje erg jaloers dat je zelf niet zo in het daglicht staat?

Verdiep je eens in de ‘mens’ Ayrton Senna wat hij met zijn stichting heeft gedaan voor de Braziliaanse kinderen… Overigens die zijn zus Vivianne voort zet.
@deeberton: wat een oneerbiedige uithaal naar Senna kerel, duidelijk de Senna documentaire nog niet gezien
@deeberton: hoe zie je het ongeluk van Schumacher?
Hier kun je toch nooit naar uit kijken, een USA getinte visie met alle drama van dien. Tig miljoen interessante vergelijkingen, bedragen, hoeveelheden en andere volstrekt oninteressante dingen.

Als ze er nu eens een arthouse-achtige docu van maken…
@marklevinson: met van die koppen die om onduidelijke reden in beeld komen die je vertellen hoe ze dat wat je net zag beleefden. Gruwelijk.
@marklevinson: u heeft de serie al gezien?
Zin in! Leuk dat ze zulke mooie dingen maken …
Als de makers van deze docu de F1 beter begrijpen dan Liberty Media, dan verheug ik me hier op.
Ziet er veelbelovend uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).