Dit moet je weten over Super Mario Run op iOS [video]

Super Mario Run
Nintendo presenteert Mario op de iPhone en iPad.

Tijdens de keynote gisteren mochten diverse bedrijven die een samenwerking hebben met Apple hun product of dienst presenteren. Naast Nike en Niantic was ook Nintendo aanwezig. De man achter Mario, Shigeru Miyamoto, verscheen op het podium en maakte bekend dat er een Mario-game naar iOS komt.

Super Mario Run brengt de typische gameplay van Mario naar iOS. Het is dus een 2D-game, alleen moet je dit keer je vingers gebruiken in plaats van een controller. Mario rent uit zichzelf door het level. Door de tikken op het touchscreen springt het figuurtje. Nintendo zegt dan ook trots dat Super Mario Run een game is die je met één hand kunt spelen.

De mobiele game kent drie verschillende soorten spelmodi. Zo moet je in de eerste spelmodus zoveel mogelijk munten verzamelen om een hoge score neer te zetten. In de tweede spelmodus is het de bedoeling dat je scores van andere spelers over de hele wereld verbetert. Je moet de levels in deze modi zo netjes mogelijk spelen en zo min mogelijk fouten maken. Op deze manier raken Toads onder de indruk van je en sluiten deze zich bij je aan. Dit is essentieel voor de derde en laatste spelmodus. In deze modus moet je een eigen Paddenstoelenrijk maken. Aan de hand van munten en Toads die je hebt verzamelt in de vorige twee modi kun je dit rijk bouwen.

Het leuke nieuws is dat Super Mario Run gratis te downloaden zal zijn op iOS. Je kunt het zien als een soort demo. De eerste levels zijn voor nop te spelen, maar op een gegeven moment moet je een eenmalig bedrag dokken om de rest van de game te unlocken.

Super Mario Run komt in december naar de iPhone en iPad. Het is niet bekend of Nintendo ook met een Android-versie gaat komen, maar dit is goed mogelijk. Een gameplay video kun je hieronder bekijken.

[gv data=”E39ychZKnDI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *