Dit moet je weten over YouTube Heroes

YouTube
De videodienst komt met iets nieuws. Dit moet je erover weten.

Eerder deze week kondigde YouTube een eigen ‘heldenprogramma’ aan. Maar wat is het nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het uit.

YouTube Heroes bestaat uit een groep vrijwilligers die de YouTube community beter willen maken. Zie het als een groep moderators, maar dan met andere functies en ze krijgen er geen geld voor. De site zegt er zelf het volgende over:

As a YouTube Hero, you’ll help other people and become eligible to receive great perks, like access to exclusive workshops and sneak preview product launches.

De Heroes gaan comments lezen en waar nodig deze rapporteren. Dat laatste geldt ook voor video’s. Daarnaast houden de vrijwilligers zich bezig met het toevoegen van ondertitels en omschrijvingen.

Door de enorme groei van de videodienst voelde YouTube zich genoodzaakt dit programma in leven te roepen. Er worden duizenden en duizenden video’s per dag geupload en het overzicht is hierin ver te zoeken. Door middel van dit nieuwe systeem met vrijwilligers probeert YouTube de orde terug te krijgen.

Iedereen kan zich opgeven als vrijwilliger. Eenmaal toegekend, kun je als Hero meteen aan de slag. Hoe meer jij je inzet voor de site, hoe meer ‘exclusieve toegang’ je krijgt. Er zijn 5 levels. Hoe meer punten je hebt verzameld, hoe verder je omhoog klimt op de level-ladder.

Level 1: 0-9 punten
Je bent lid van de Heroes-club en hebt toegang tot de community.

Level 2: 10-99 punten
Je krijgt toegang tot exclusieve workshops en mag deelnemen aan een speciale Hero hangouts groep.

Level 3: 100-399 punten
Je hebt nu de mogelijkheid om meerdere video’s tegelijkertijd te flaggen en je kunt nu reacties aanpassen.

Level 4: 400-999 punten
Sneak preview van nieuwe producten. Directe contact met medewerkers van YouTube.

Level 5: 1000+ punten
Je mag producten testen voordat deze worden verkocht en je kunt je aanmelden voor Heroes Summit. Een real-life bijeenkomst met andere Heroes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *