Dit moet je zien op 3-1-2017

Vanavond maar een spannende film kijken?
Wat moet je kijken? Elke dag worstelen we met deze vraag. Met onze kijktips voor dinsdag 3 januari helpen wij je een handje op weg.

1. GP (RTL 7)
Liveverslag van de zwaarste woestijnrally ter wereld. Hij wordt voor de negende keer verreden in Zuid-Amerika. De Nederlanders zijn weer sterk vertegenwoordigd, vooral in het vrachtwagenklassement met Gerard de Rooy als titelhouder. Dit jaar doet de rally voor het eerst Paraguay aan.

2. Harry Potter And The Order Of The Phoenix (SBS6)
Het vijfde deel van de achtdelige filmreeks over tovenaar Harry Potter. Harry keert terug naar Zweinstein maar niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Daarom is Harry eenzamer dan ooit. Ook het Ministerie van Toverkunst weigert toe te geven dat Voldemort terug is. Een nieuwe lerares ‘Verweer Tegen de Zwarte Kunsten’ wordt aangesteld en zij neemt langzamerhand de volledige school over. Daarnaast worstelt Harry met gevoelens voor de mooie Cho en worden zijn nachten beheerst door onverklaarbare dromen. Alles bij elkaar maakt het een van de zwaarste jaren op de Hogeschool voor Tovernarij.

3. Jaws (Veronica)
Jaws stamt uit 1975, maar het is en blijft een klassieke super spannende film. Het gaat over de sheriff van de fictieve badplaats Amity Island, die het strand sluit om badgasten te beschermen tegen de aanvallen van een witte haai. De gemeenteraad vindt echter dat het strand open moet blijven. Dat is niet slim, want binnen een paar dagen worden nog eens twee zwemmers aan stukken gescheurd door de witte haai. De sheriff, ’toevallig’ een zeebioloog en een ruige visser gaan dan op pad om de haai te vangen.

4.Het verhaal achter de cijfers (NPO2)
Dit is een nieuwe serie van omroep WNL over bepaalde CBS-cijfers. In de eerste aflevering van Stand van het land is er aandacht voor de gevolgen van de trek naar de Randstad en de toename van het aantal echtscheidingen in Nederland.

5. De beroemde O.J. Simpson-achtervolging (NPO2)
De politieachtervolging gefilmd vanuit de helikopter is een van de beroemdste aspecten van de O.J. Simpson-zaak. De agenten en verslaggevers in de lucht kijken terug op dit zenuwslopende moment, waarna Simpson zichzelf aangaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *