Dit nieuwe toetsenbord maakt een muis overbodig

Keyboardio
We zijn inmiddels zo aan ons QWERTY-toetsenbord gewend dat het lastig voor te stellen is dat er revolutionaire aanpassingen aan worden gedaan. Dit vlindertoetsenbord probeert het toch.

Jesse Vincent, de bedenker van het bovenstaande keyboard, is dol op alles wat met toetsenborden te maken heeft. Hij zette de Keyboardio in elkaar, een toetsenbord dat een speciale rol weglegt voor de duim van je linker- en rechterhand.

Multifunctionele functionknop
De ctrl, delete, shift en altknoppen zijn allemaal in het bereik van je duimen geplaatst, zodat je pink zich niet meer hoeft uit te rekken om deze toetsen in te drukken. Onder de palm van iedere hand is bovendien een ‘functionknop’ te vinden, waarop je extra functies op knoppen kunt activeren en deactiveren.

Keyboardio-in-actie

Geen muis meer nodig?
Vincent zegt flink geëxperimenteerd te hebben om de muis met behulp van dit toetsenbord overbodig te maken. Hier speelt de functiontoets een hoofdrol, omdat hij door slim te schakelen de WASD-toetsen kan gebruiken om de cursor te verplaatsen. Zodra je verder wilt typen, duw je met de palm van je hand de functionknop in, zodat de toetsen weer letters op je scherm toveren als je ze indrukt.

Dit is misschien niet in alle situaties handig, maar als je even snel ergens op wilt klikken, kan het uitkomst bieden. Volgens Vincent kan het zelfs een muisarm verminderen, omdat je vaker een andere handeling onderneemt. Hierbij geeft hij toe dat zijn Keyboardio waarschijnlijk alleen door een select groepje keyboardfanaten opgepikt zal worden. Als jij jezelf tot deze groep rekent, kun je je op de website van het vlinderbord inschrijven om een notificatie te ontvangen als hij te koop is.

Eén reactie

  1. Wat dat betreft is de muis één van de slechtste uitvindingen ooit. Als de interface er op zouden worden aangepast is bijna elk programma sneller met alleen een keyboard. behalve grafische programma’s en games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *