Dit OLED-scherm is display en geluidversterker in één

Revolutionair van LG
Jazeker, het scherm dient naast display ook als versterker voor geluid.

De LG G8 ThingQ krijgt een hoop relatief revolutionaire systemen, zo blijkt uit recente lekken. Okay, het Zuid-Koreaanse merk komt met handgebaren, maar het vlaggenschip zal tevens uitgerust worden met een bijzondere selfie-camera. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt het toestel een innoverend scherm/speaker-in-één. Zo werkt het.

LG maakt vandaag zelf hun nieuwste technologie bekend: Crystal Sound OLED (CSO). Het concept is raar, maar ontzettend handig als je erover nadenkt. Het scherm van de G8 ThinQ zal namelijk ook dienen als een soort versterker, waardoor het geluid harder zou moeten kunnen én van een betere kwaliteit zou zijn. Overigens is dit de eerste keer dat LG het idee toepast op een smartphone; begin dit jaar kreeg een TV van het tech-merk dezelfde technologie mee.

De techniek maakt gebruikt van het hele display en tovert een anderzijds statisch OLED-scherm om tot vibrerend diafragma. En omdat het trillende oppervlak relatief groot is (vergeleken met een conventioneel speakertje) kan het toestel een indrukwekkend volume produceren, maar stemmen en muziek ook helderder afspelen.

Het merk gaat nog een stapje verder door stereo ook mogelijk te maken met de G8 ThinQ ; het toestel wordt uitgerust met een Boombox speaker die – in combinatie met de bovenste helft van het trillende scherm – voor indrukwekkende bas-range en stereo-geluid zou moeten zorgen.

Al met al lijkt de G8, verrijkt met een hoop in-house technologie, een zeer interessant toestel te worden. Op technologisch gebied innoveren de Zuid-Koreanen dus rijkelijk, terwijl we tot eind februari (Mobile World Congress 2019) moeten afwachten hoe het toestel er precies uit gaat zien.

Meer over LG lezen? Check in dit artikel hoe LG de twee-schermen-hype tackelt met een goedkope oplossing. Hier check je waarom LG onder andere moeite heeft met Samsung, OnePlus en Huawei. Tot slot lees je hier alles over LG’s aankomende oprolbare TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *