Dit OnePlus-toestel kan nu al aan de slag met Android Oreo

Auteur: , Geen reacties
OnePlus

Goed nieuws voor de fans van OnePlus.

Android 8.0 Oreo is nog maar nét aangekondigd, maar nu kan je OnePlus One al aan de slag met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Zoals je misschien al had verwacht, is dit niet via de officiële kanalen. Een ontwikkelaar is met een eigen build op basis van Android Oreo gekomen.

De build is te downloaden voor de OnePlus One. Het eerste toestel van de Chinese telefoonmaker uit 2014. De smartphone is al op leeftijd en via de officiële weg zal Android 8 vermoedelijk nooit naar de OnePlus One komen. Dit is dus je kans, mocht je het toestel nog in gebruik hebben.

Let wel: het gaat hier om een custom build. Zo vlekkeloos als het originele besturingssysteem zal de versie niet draaien. Hou er dus rekening mee dat er de nodige bugs zijn. Bovendien werken niet alle functies. De camera is bijvoorbeeld uitgeschakeld. Foto’s en video’s maken is niet meer mogelijk met deze build.

De release geeft de OnePlus One-gebruiker een kijke in de Android Oreo-keuken. De nieuwe versie van Google’s besturingssysteem komt op een later moment officieel naar de OnePlus 3, OnePlus 3T en de OnePlus 5. De build downloaden en installeren op je OnePlus One kan hier. (via XDA)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).