Dit opvouwbare OLED-scherm willen we nu hebben

Auteur: , 2 Reacties
Buigbaar-scherm

Grotere telefoons worden steeds populairder, en daar zijn onze broekzakken niet blij mee. Gelukkig maar dat opvouwbare schermen steeds beter en beter worden.

Op het eerst gezicht ziet dit scherm er vloeibaar uit, maar in werkelijkheid is het gewoon heel erg slap. De researchers aan het Japanse Semiconductor Energy Laboratorium presenteerden hun nieuwste uitvinding onlangs in Yokohama City in Japan.

Drie keer vouwen
Hun buigbare scherm heeft een 8.7-inch touchscreen OLED-scherm met een full-HD resolutie. Ook heeft het slappe schermpje een pixeldichtheid van 254ppi. Het belangrijkste moet nog komen: je kunt het scherm tot drie keer opvouwen. Hierdoor neemt het grote scherm ineens maar de ruimte in van een iPhone 4.

Buigbaar-scherm

Niet proppen
Dit betekent natuurlijk niet dat je het scherm na gebruik op kunt proppen als een velletje papier, maar het toont wel een nieuwe manier aan waarop we het formaat van onze smartphones kunnen vergroten, zonder in te leveren op gebruikersgemak. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je een film wilt kijken: daarvoor is het ideaal om je scherm uit te vouwen zodat je meer beeld hebt, maar als je even Twitter wilt checken is een scherm met het formaat van een standaard telefoon voldoende. Een tablet/smartphone hybride op zakformaat dus.2 reacties

Eindelijk een tablet voor de “ouwe lullen”. Opvouwbaar in boekvorm. Ik heb er nu al zin in.
Waarom krijgen we het filmpje niet te zien?

https://www.youtube.com/watch?v=0OcXRRUiWKU

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).