Dit restaurant heeft geen koks in de keuken

Dit restaurant heeft geen koks in de keuken
Zeg de koksopleiding maar gedag.

Robots die de wereld overnemen. Het lijkt langzaamaan werkelijkheid te worden. In ieder geval in dit restaurant in Boston. In Spyce, zoals het restaurant heet, werken vrijwel geen menselijke koks, maar robots in de keuken.

Via een computerscherm geven klanten door wat ze willen eten. De robots gaan vervolgens aan de slag om het gerecht klaar te maken. Vier MIT-studenten hebben in samenwerking met een Michelin-ster chef het restaurant bedacht. Het is wat minder gezellig in vergelijking met een ‘menselijk’ restaurant, maar al die techniek kan werken als een toeristische attractie. Bovendien hoeft er geen salaris uitgekeerd te worden.

In de video hieronder zie je hoe de robotkoks hun werk uitvoeren. Je kunt het vergelijken met een fastfood restaurant. Vanaf de bestelling tot de daadwerkelijke levering van de maaltijd zit zo’n drie minuten. Uiteindelijk is er een chef aanwezig die het gerecht van de finishing touch voorziet.

[gv data=”rfMZfxgbuCw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *