Dit shirt is zwarter dan de All Blacks

Auteur: , Geen reacties
zwartwassen

Zwarter dan zwart dankzij een slang, durf dat eens geen vooruitgang te noemen.

Twee modeontwerpers uit Duitsland, Phoebe Heess en Gabriel Platt, beweren een stof te hebben ontwikkeld die 40% minder licht reflecteert dan andere zwarte stoffen. Ze hebben daarvoor de structuur van de schubben van een slang nagemaakt met een soort zwarte magie.

In tegenstelling tot het superzwarte materiaal dat NASA vorig jaar presenteerde is de zwarte stof van de ontwerpers niet kankerverwekkend. Best wel een positieve eigenschap voor kleren. De nieuwe zwarte oplossing komt voort uit het bestuderen van de gabonadder, een ontzettend giftige slang die in Afrika voorkomt. Superzwarte materialen hebben dus wel iets dodelijks in zich. De schubben van de slang staan in een bepaalde manier opgesteld en zijn op een bijzondere manier samengesteld dat ze bijna geen licht reflecteren en de slang dus ontzettend zwart laten lijken.

Aangezien Heess ook een ontwerper is voor de Stella McCartney-lijn van Adidas, komt er nu een bruggetje: Adidas is de kledingsponsor van de All Blacks. De Duitsers maakten dit jaar voor het wereldkampioenschap rugby zelfs een outfit die werkelijk totaal zwart was, zelfs de drie strepen op de schoenen waren zwart. Het hielp de Nieuw-Zeelanders, want ze werden glorieus wereldkampioen in Londen.

Vandaag maken de All Blacks juist een intens zwarte dag mee aangezien hun legendarische speler Jonah Lomu vanmorgen is overleden op 40-jarige leeftijd. Hij was de eerste superster in het rugby.

Enfin, het zwarte kledingstuk van de mode-ontwerpers is te krijgen via een Kickstartercampagne. Voor €69 kun je er nog eentje bemachtigen. Daarna nog even dit kleren opvouwproject backen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).