Dit slimme fietsslot komt van Nederlandse bodem [video]

Auteur: , 2 Reacties
Dit slimme fietsslot komt van Nederlandse bodem [video]

Handjes aan het stuur!

Het is een veel gehoorde klacht onder automobilisten: fietsers die roekeloos over de weg slingeren met een smartphone in de hand. Instagrammend en append banen ze een weg door het (drukke) verkeer met soms ongelukken tot gevolg.

Bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) is dit al langer een heikel punt en samen met KPN en Axa komen ze met een oplossing. Het Nederlandse telecombedrijf komt deze zomer met een fietsslot dat in verbinding staat met je smartphone. Zodra het slot is ontgrendeld gaat je smartphone op slot. Als een soort vliegtuigmodus zal de verbinding met de satelliet worden verbroken. Bellen en internetten is hierdoor onmogelijk. Pas als het slot weer vergrendeld wordt komt de smartphone weer in verbinding met het netwerk te staan. Noodnummer 112 blijft wel bereikbaar als enige uitzondering.

VVN en KPN starten de komende periode met een proef. Als volwassene kun je natuurlijk zelf overwegen of je zo’n slot wil kopen, maar voor ouders is dit een mooie uitkomst. Door dit slot op de fiets van hun kroost te bouwen zal het ritje naar school voortaan veiliger verlopen. Het is de bedoeling dat na een testperiode het product op de markt wordt gebracht.

Het betreft een echt fietsslot, maar er zijn wel een aantal dingen anders in vergelijking met een regulier slot. Zo is er bijvoorbeeld geen sleutel aanwezig. Het fietsslot vergrendelen en ontgrendelen gaat via een app op de smartphone.

Een exacte prijs is nog niet bekend, maar KPN mikt op een bedrag van zo’n 100 euro. Het slot werkt enkel in combinatie met een Android-smartphone.



2 reacties

Iphone batterij op na een dag spelletjes spelen op je iphone op school? Lopen naar huis!
Iphone ingenomen omdat je tijdens de les spelletjes aan het spelen was? Lopen naar huis!
Batterijtje van slot op? Lopen naar huis en fiets verplaatsen naar de fietsenmaker.
Slim kind: slot unlocken. Iphone uitzetten. Iphone aanzetten. Fiets naar huis aandacht op je spelletjes ipv de weg (want je kan niet die fiets gaan hardlocken op het moment de bluetooth verbinding met je slot opeens opeens wegvalt; bluetooth=superkwaliteit).

Succes met je testfase jongens.
@gregorius: AMEN !!

Zoveelste onzin startup.

Daarbij wordt je dure Slot (100 euro !!!) gewoon gejat inclusief je fiets in dit land ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).