Dit slimme huis heeft drie draaiende kamers

Huis met draaiende kamers
Wil je een huis met grote ramen en mooi uitzicht, maar wil je tegelijkertijd ook genoeg privacy? Dan is het Sharifi-ha House misschien wel iets voor jou.

Het huis kan zijn kamers namelijk laten draaien. Wil je zon? Dan draai je de ruimte naar buiten en heb je een lekker balkon. Zodra het buiten kouder wordt, draai je hem weer naar binnen en heb je een woonkamer. Daarnaast past de kamer zich ook aan wanneer het naar buiten of naar binnen wordt geschoven. Buiten krijg je een balkon met een reling, terwijl de reling eenmaal binnen kan worden ingeklapt en je vervolgens een trap kunt uitklappen.

Huis met draaiende kamers

De woning is ontworpen door een aantal Iraanse architecten van Next Office. Het huis is erop gebouwd om zo flexibel mogelijk te zijn. Daarnaast kunnen de draaiende kubussen ook gebruikt worden als energie-saver. In de zomer kan je ze naar buiten draaien, waardoor je toch nog een beetje verkoeling krijgt. In de winter helpen de muren om de warmte binnen te houden.

De kamers draaien op een mechanisme dat ook vaak gebruikt wordt bij bewegende exposities in een museum. Het systeem is gefabriceerd in Duitsland. De architecten kwamen eerst met digitale modellen en later met kleine prototypes, om er zeker van te zijn dat het draaiende platform ook echt zou werken.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *