Dit slot heeft een flexibele sleutel nodig

Flexibele-sleutel
De bijnaam ‘The Weirdest Lock On Earth’ vinden wij heel toepasselijk voor dit bizarre slot.

De meeste sloten zijn door een handige dief relatief gemakkelijk te kraken, maar aan deze nieuwe creatie zal hij even moeten wennen. Je gebruikt namelijk geen doorsnee sleutel om hem open te maken, maar een ‘slappe’ sleutel die je heen en weer kunt bewegen.

Sleutelslang
De verschillende pinnetjes die in de sleutel zitten zul je dus ook in het slot moeten duwen om hem open te krijgen. Daarna trek je de ‘sleutelslang’ weer terug. Deze nieuwe techniek blijkt de veiligheid ten goede te komen, want YouTuber Bosnianbill krijgt het niet voor elkaar om hem te openen zonder sleutel. Met 50.000 subscribers en meer dan 600 video’s waarin hij het ene na het andere hangslot kraakt, wordt hij gezien als een expert op het gebied van lockpicking.

[gv data=”1ey2SFHbZV8″][/gv]

De originele bedenker heet Yun-Tung Hsu. Hij kocht rond de jaren 90 verschillende patenten voor meerdere landen, waarvan je hieronder een patenttekening kunt zien. Daarop kun je zien hoe de binnenkant van dit slot eruit ziet, evenals wat de grootste uitdagingen voor Hsu waren. Zo moest het materiaal flexibel genoeg zijn om gebogen te worden, maar ook sterk genoeg blijven om de sleutel te kunnen draaien in het slot.

Patenttekening-slot

2 reacties

  1. ‘Zo moest het materiaal flexibel genoeg zijn om gebogen te worden, maar ook sterk genoeg blijven om de sleutel te kunnen draaien in het slot.’

    Dat flexibele gedeelte ontgrendeld gewoon het slot. De basis van de sleutel gebruik je om te draaien, die is sterk zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *