Dit slot van Sony open je met een smartphone

Dit slot van Sony open je met een smartphone
Op het thuisfront kan Sony de boel amper op slot houden, maar het weerhoudt ze er niet van om in de markt van de fysieke sloten te stappen. De techgigant heeft namelijk een slim slot gepresenteerd.

Het slimme slot heeft de naam Qrio gekregen en kan via bluetooth in verbinding worden gebracht met Android- of iOS-telefoons. Als je telefoon eenmaal binnen het bereik van de Qrio springt hij automatisch van het slot. Via de bijbehorende app kun je het slot ook op afstand ver- of ontgrendelen.

Stuur een linkje om iemand anders het slot te laten openen

Een tamelijk interessante feature vinden we de mogelijk om iemand een versleuteld (no pun intended) linkje te sturen via een berichten-app naar keuze, waarna diegene met zijn of haar smartphone de deur éénmalig kan ontgrendelen. Handig om vrienden binnen te laten. Of om de PostNL-meneer het pakketje in de gang te laten zetten, als we even een paar jaar vooruit denken. Natuurlijk, er zitten veiligheidsrisico’s aan, maar het brengt tegelijkertijd interessante nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Dit slot van Sony open je met een smartphone

Verwacht hem niet volgende week al in de winkels, Sony wil het slot namelijk eerst via een crowdfundproject in Japan aan de man krijgen, om zo meteen de interesse onder consumenten te peilen. Omgerekend zou het apparaatje, dat over bestaande sloten kan worden gemonteerd, rond de 80 euro gaan kosten.

[gv data=”1BrDpIz8ihU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *