Dit smartphone-merk is over vijf jaar groter dan Apple

Smartphone Cover
…Aldus het smartphone-merk zelf. Maar wie zei dit?

Er zit al een hint in de waaier-vorm van de afbeelding. Het goede antwoord is namelijk het immer ambitieuze Huawei, dat meent over vijf jaar op de troon te zitten van meest succesvolle smartphone-bouwer. Huawei ontvouwde zijn ambities op een conferentie in Hong Kong, zo meldt The Wall Street Journal. CEO Yu:

“We want to be the number-one smartphone maker in the world. It’s a long distance race, and we have the patience.”

Totaal belachelijk is het nu ook weer niet. Huawei gaat lekker in China, het thuisland, en wint ondanks een beperkt marktaandeel ook terrein in de V.S. en Europa.

Momenteel heeft Huawei in de VS een handicap: de mobiele providers in Amerika mogen geen gebruik maken van de netwerktechnologie van Huawei, omdat Beijing dat wel eens voor spionage-doeleinden zou kunnen inzetten. Daarom worden er geen toestellen via providers verkocht. Huawei zegt nu echter in gesprek te zijn met diverse providers om een einde aan die situatie te maken.

De toestellen van het bedrijf sluiten ook steeds meer aan op Westerse wensen. De P9 is al een echt premium-toestel, met uitstekende specs en vooral ook een goede camera, die in samenwerking met Leica werd gebouwd.

Dat zijn allemaal positieve ontwikkelingen voor de Chinezen. Maar over vijf jaar de grootste? Laten we het houden op tien.

Nog geen reacties

  1. over 10 jaar nog niet de grootste. over 10 jaar zijn er misschien geen smartphones meer, maar hebben we iets in onze hand ingebouwd ofzo. misschien. hopelijk. en heeft elke auto standaard 120g internet. en hebben scholen dat ook. en steden. en de hele wereld…

  2. Haha wat een onzin, natuurlijk moet je als kleine smartphone bouwer wat schreeuwen om aandacht te genereren maar dit gaat ze niet lukken natuurlijk.

    Zeg nooit nooit maar 5 jaar is gewoon te vroeg.

  3. Ik gun ze het van harte. Ben sinds een maand overgestapt van Apple op de Huawei Nexus 6P. Zonder meer gewaagd aan de toptoestellen van de bekende namen. Enige nadeel is dat ik iedere keer moet zoeken naar de oplader, soms heb ik hem zo lang niet nodig gehad dat ik niet meer weet waar ik hem gelaten heb: eat your heart out Apple met je iPhone die bij een beetje normaal gebruik het einde van de werkdag niet eens haalt.

    • @bmw1: ik ken ook mensen die twee, drie jaar geleden nog riepen ‘nooit een smartphone te zullen nemen’… die 10 jaar daarvoor het nut van een mobiele telefoon nog niet eens inzagen…

      Maar goed, blijf jij lekker bij je overpriced iPhone hangen.

        • @martinus: hier in m’n gezin zijn twee Huawei-bezitters. Geen enkel probleem te melden. Hooguit wat bloatware uit te schakelen. Om die laatste reden heb ik zelf overigens een OnePlus X. Dat merk schat ik nog hoger in dan Huawei, maar op de wijze waarop zij de markt hebben betreden zullen ze m.i. nooit zo groot worden als de andere Chinese grootmachten als Huawei, Xiaomi, ZTE of Meizu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *