Dit smartphonescherm kan zichzelf repareren

Dit scherm zou zichzelf kunnen repareren
Tot ziens, torenhoge reparatiekosten. Het onvermijdelijke is in de toekomst wellicht niet meer van toepassing…
Foto @Motorola

Een scherm dat zichzelf kan repareren, dat klinkt als toekomstmuziek, nietwaar? Nouja, dat is het ook nog een beetje. Smartphonefabrikant Motorola heeft namelijk een patent aangevraagd op deze (mogelijk) revolutionaire technologie. En man, wat zou men een hoop geld kunnen besparen als smartphoneschermen niet om het jaar gerepareerd zouden hoeven worden.

Het polymeer scherm zou zichzelf kunnen repareren door middel van een snelle verandering van temperatuur. Mogelijk zal de telefoon zelf voor de hitte kunnen zorgen, maar ook lichaamswarmte of een bepaalde bijbehorende gadget zouden hiervoor kunnen zorgen. Het is daarentegen niet alleen maar goed nieuws.

Polymeer is natuurlijk niet zo prettig voor de vingers als glas. Het plastic kan daarnaast ook nooit honderd procent gerepareerd worden, dus na een aantal onvermijdelijke ongelukken moet je het toestel alsnog naar een schimmig zaakje brengen. En dat zijn slechts de praktische nadelen van een project dat nog lang niet zeker door zal gaan. Het is immers slechts een patent, dus of Motorola de technologie ooit zal toepassen en of het daadwerkelijk zo mooi is als het klinkt, dat is nog maar de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *