Dit standbeeld van Darth Vader heeft wifi

Auteur: , Geen reacties
Luke I am your wifi-hotspot

Rare jongens die Oekraïeners, ze hebben een standbeeld van Darth Vader onthuld.

Nee, dit is geen campagne voor de nieuwe Star Warsfilm. In de Oekraïene is onlangs een standbeeld van Darth Vader onthuld dat niks met de films te maken heeft, nou ja, bijna niks. De piratenpartij in de voormalige Sovjetrepubliek heeft de dark lord geadopteerd als hun pseudoniem. Zo zit er sinds zondag ook een Darth Sidious in de gemeenteraad van Odessa.

Niet geheel toevallig is Odessa ook de stad waar nu het beeld van Lukes vader werd onthuld. Sinds kort zijn beelden die gerelateerd zijn aan het Sovjetverleden verboden in Oekraïene. Dat betekent dat er nu nogal wat beelden van Lenin en Stalin teveel zijn. Een van de Leninmonumenten in Odessa kreeg een Darth Vaderhelm. Leuk extraatje is dat de kunstenaar, Alexander Milov, in de helm ook een wifi-hotspot heeft in gebouwd. Dan kan iedereen die het beeld bezoek zijn telefoon laten aansluiten bij de dark side of the wifi.

Zondag was er nog een Star Wars-akkefietje in Odessa. Toen werd Chewbacca gearresteerd. Hij was op de verkiezingsdag nog aan het flyeren voor zijn voormalige tegenstander, Darth Vader. Maar campagnevoeren op de verkiezingsdag is in het Oost Europese land verboden. Hij kreeg een boete van ongeveer €7,50. Helaas kan Chewie dat iet betalen, want zijn geld staat op een intergalactische bankrekening die geen filialen op aarde heeft (dat verzinnen wij niet, dat zei hij zelf).Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).