Dit verdiende Epic Games in 2018 aan Fortnite

Fortnite Seizoen 7
Fortnite-maker Epic Games zit er warmpjes bij tijdens de feestdagen.

Fortnite is op dit moment simpelweg de populairste game ter wereld. Epic is inmiddels zo’n 15 miljard dollar waard, maar dat is niet alleen gebakken lucht. Het bedrijf maakte in 2018 immers een winst van dik 3 miljard dollar, zo melden bronnen van TechCrunch. Epic Games wilde het bedrag niet bevestigen, maar ga er maar vanuit dat het klopt.

Fortnite is in principe gratis te spelen, maar juist daarom verdient Epic er zoveel geld aan. Iedereen kan het downloaden en dus wordt ook iedereen lekker gemaakt om in de games allerlei items aan te schaffen. En daar heb je natuurlijk wel echt geld voor nodig. Het kan dus verkeren, want in 2012 leek Epic Games ten dode opgeschreven.

De ontwikkelaar verkocht destijds 40 procent van alle aandelen aan het Chinese Tencent en kreeg daar ‘slechts’ 330 miljoen dollar voor. Epic was destijds vooral bekend vanwege de Unreal Engine en populaire games als Gears of War. Maar dergelijke games brachten niet langer genoeg geld binnen.

Met het geld van Tencent kon Epic een nieuwe weg in slaan en zo werd uiteindelijk Fortnite geboren. Geen grote, dure titel zoals Gears of War, maar een game die iedereen zou kunnen spelen. Nu is Epic Games zo groot dat het niet alleen afhankelijk van Fortnite hoeft te zijn. Het bewijs zie je in de uitrol van de Epic Games Store.

Ontwikkelaars vangen daar 88 procent van de inkomsten, waar grote concurrent Steam slechts 70 procent overmaakt. Dat maakt het des te aantrekkelijker om de overstap naar Epic Games te maken. Ook voor de eindgebruiker heeft Epic genoeg op stapel staan, zoals de gratis game die elke twee weken weggegeven wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *