Dit verdiende Tim Cook in 2016

Auteur: , Geen reacties
Tim Cook

Het was op het gebied van salaris niet het beste jaar voor Cook.

Qua iPhone-verkopen gaat het niet grandioos bij Apple en onder andere CEO Tim Cook betaalt hiervoor de prijs. De topman harkte het afgelopen jaar 5,37 miljoen dollar aan cash binnen. Dit is exclusief bonussen en aandelen. In 2015 was dit 8 miljoen dollar en in 2014 was dit 6,7 miljoen dollar. Het totaalsalaris van Cook bedroeg 144 miljoen dollar. Dit enorme bedrag zit in het aantal toegekende aandelen.

Niet alleen Cook wordt gekort. Ook andere top executives bij Apple krijgen dit jaar minder uitgekeerd. 2016 was een tegenvallend jaar voor Apple. In plaats van groei daalden de winst. Vorig jaar harkte Apple 223,6 miljoen dollar aan winst binnen. Voor 2016 was het doel om dit bedrag te overtreffen. Het tegenovergestelde gebeurde en de winst voor het Amerikaanse techbedrijf was het afgelopen jaar goed voor 215,6 miljoen dollar. Een daling van 3,7 procent.

Het rommelt al langer bij Apple. Geruchten duiden op een productievermindering van de iPhone 7 omdat de verkopen tegenvallen. Aan Cook de taak om in 2017 weer iets moois van zijn techbedrijf te maken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).