Dit verdienden hackers in 2018 aan crypto bounties

Dit verdienden hackers in 2018 aan crypto bounties
Lucratieve business!

Het opsporen en doorgeven van bugs aan een technologiebedrijf is vandaag de dag zeer interessant om te doen. In sommige gevallen kun je er (meer dan) een modaal jaarsalaris aan overhouden. Zeker als je meerdere klussen per jaar doet.

Vooral bedrijven als Microsoft en Google staan bekend om dit soort bountyprogramma’s, maar ook in de cryptowereld is dit meer dan normaal. Volgens HackerOne, een firma actief in deze branche, waren de crypto bounties dit jaar goed voor maar liefst 878.504 dollar aan inkomsten. De data loopt tot halverwege december, dus deze laatste dagen zijn niet meegenomen in de cijfers.

Blockchain bedrijven hebben baat bij deze hackers, want in de code kunnen nog veel kwetsbaarheden voorkomen. Uit cijfers blijkt dat blockchain bedrijven dit jaar zeker 3.000 gevallen van kwetsbaarheid hebben meegemaakt. Het bedrijf Block.one is één van de grootste verstrekkers van beloningen. Block.one was dit jaar goed voor het uitschrijven van 534.500 dollar aan beloningen. Dat is meer dan 60 procent van alle bounties van dit jaar. Andere grote partijen zin Coinbase (290.381 dollar) en TRON (76.200 dollar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *