Dit verdient Nederlandse YouTuber Enzo Knol per jaar

Enzo-Knol-Geld
Je dagelijkse leven filmen en op YouTube zetten is in het geval van Enzo Knol een prima manier om bakken en bakken met geld te verdienen.

In juni 2013 begon de 21-jarige Enzo Knol uit Assen met maken van YouTube-video’s over zijn dagelijkse leven. Deze video’s, waarin eigenlijk helemaal niet zoveel spannends gebeurt, vonden al snel aansluiting bij een enorm publiek. Inmiddels zijn zijn video’s al meer dan 214 miljoen keer bekeken, en heeft hij een half miljoen abonnees op zijn kanaal.

Trouwe fans
Hoe trouw deze abonnees zijn, merk je pas als je ziet dat zijn video’s binnen 24 uur na het uploaden gemiddeld al door 250.000 mensen bekeken worden. Als je zo’n groot, toegewijd publiek hebt, kun je er ook goed geld mee verdienen, zo blijkt uit een onderzoek van Quote.

Knol verdient aan zijn video’s door de advertenties die YouTube rondom en voor zijn video’s plaatst, maar ook door producten tegen betaling te gebruiken en zo aan te prijzen. Dit laatste wordt geregeld door Divimove, een Berlijns bedrijf dat gerund wordt door Nederlanders.

Knolpower

Cost Per Mille
YouTube betaalt hem uit via het zogenaamde Cost Per Mille principe, de inkomsten die je krijgt nadat duizend mensen een advertentie gezien hebben. Bij Knol zou dit bedrag op 3 euro liggen, al gaat daar nog 45% af van YouTube. Als we dit bedrag nemen en kijken naar zijn meest recente video met 226 duizend kijkers, dan heeft hij daar dus tot nu toe 300 euro aan verdiend.

Door dit voor het hele jaar te doen, kom je op deze manier op een bedrag uit van 643.000 euro bruto, dankzij zijn 214 miljoen views. Hiervan gaat 289.000 euro naar Google, en 53.000 naar Divimove. Knol houdt voor zichzelf dus grofweg 300.000 euro over. Zijn aantal kijkers stijgt nog steeds flink, dus men verwacht dat dit getal in 2015 een stuk hoger zal liggen.

Kledinglijn
Daar bovenop komen de inkomsten nog van zijn Knol-power kledinglijn, die volgens bronnen van Quote zo’n 50.000 euro binnengehaald heeft. Enzo Knol loopt dus lekker binnen met zijn YouTube-video’s, en zolang het aantal fans zo sterk blijft groeien, zal hij alleen maar meer gaan verdienen.

7 reacties

  1. Enzo is toch wel het boegbeeld van de nederlandse youtube…een plek voor 12-jarige kids. Niet dat er wat mis mee is…maar echte youtube-sterren voor niet-tieners zijn in NL zo goed als niet te vinden.

  2. Zover ik weet is het deel voor google al van dat bedrag af, maar hij moet er nog wel inkomstenbelasting over betalen. Onderaan de streep houd hij er alsnog een prima salaris aan over. Maargoed het zal niet lang duren voor mensen zijn video’s zat zijn en zijn views inzakken. Maar daarom zal hij achter de schermen ook al een hoop met de nederlandse tv wereld bezig zijn. Ik gok dat hij uiteindelijk de stap naar de tv wel maakt.

  3. Kan jochie Enzo geen ongelijk geven om hier zijn geld mee te verdienen, het zij hem van harte gegund, maar het geeft wel een beeld hoe verknipt en dom een deel van Nederland is, man man heb geprobeerd er eens naar te kijken, want je wordt ermee dood gegooid zodra je youtube opent.
    Wat een nietszeggende bagger!! niets vermakelijk of grappig aan.

  4. Ga er maar voor zitten, iedere dag zo’n “vlog” maken. Heb er eens een paar keer minuutjes van gezien, maar ben niet iemand die uren achter youtube gaat zitten lurken.

    Behalve voor een goed stukje muziek natuurlijk, op de achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *