Dit verwachten we van Apple’s WWDC 2018

Macbook Pro
WWDC is op 4 juni het toneel van de volgende Apple Keynote. Maar heeft de techgigant wel iets nieuws te melden of valt het allemaal een beetje tegen?

iOS 12
Apple focust dit jaar op stabiliteit en heeft meerdere grote features daarom een jaartje doorgeschoven. Dat betekent dat we van iOS 12 niet al teveel moeten verwachten. Wat er wel staat te gebeuren? Reken er maar op dat Siri een hoognodige update krijgt, terwijl ook Augmented Reality en de Animoji verder uitgebreid worden.

Gebeurt er dan helemaal niets spannends? Nou, misschien toch wel. Apple heeft eerder laten doorschemeren dat het werkt aan het ‘samenvoegen’ van apps voor iOS en macOS. Hoe dat in de praktijk werkt is nog niet duidelijk, maar het feit dat Chromebooks tegenwoordig Android-apps ondersteunen heeft Apple klaarblijkelijk aan het denken gezet.

Updates voor macOS, tvOS en watchOS
We gooien alle andere besturingssystemen voor het gemak maar even op één hoop, want dat ze een update krijgen staat vast, maar verder weten we eigenlijk niets. Apple draait 32-bit apps de nek om en dat betekent dat je oudere Mac-apps misschien niet meer werken. Veel meer nieuws over macOS is er nog niet.

Voor watchOS 5 staat op de planning dat ontwikkelaars eigen wijzerplaten kunnen ontwerpen, terwijl apps als Spotify eindelijk de vrijheid krijgen om een fatsoenlijk alternatief voor Apple Music op de Apple Watch te ontwikkelen. Over de nieuwe versie van tvOS is het opvallend stil, dus daar valt weinig over te voorspellen.

Opvolger iPhone SE
Ben je er nog? Gelukkig maar, want na de weinig spannende vooruitblikken op iOS 12 en de andere software is er gelukkig toch nog iets nieuws te verwachten: de opvolger van de iPhone SE. Qua looks lijkt er niet al teveel te veranderen, maar dankzij de glazen achterkant kun je ‘m in ieder geval draadloos opladen. Krijgt ‘ie een randloos scherm? Wordt ‘ie groter of blijft het formaat gelijk? Geruchten te over, maar op 4 juni volgt het antwoord pas.

Macbooks en iPads
De Macbook zal naar alle waarschijnlijkheid een kleine upgrade krijgen in de vorm van een nieuwe generatie processors. Verder zou Apple er goed aan doen het toetsenbord aan te pakken, maar dat zal vast niet gebeuren. Qua iPads doen er al langer geruchten de ronde over een iPad Pro met randloos scherm en Face ID, maar op dat gebied is het al een tijdje behoorlijk stil.

Nog geen reacties

  1. @ JordyS:

    Het toetsenbord van de refresh is met 2017 aangepakt. Apple heeft dit alleen toen nog niet duidelijk kenbaar gemaakt bij de introductie. Het toetsenbord ziet er iets anders uit en er ziet een extra folielaag in. Dat was namelijk ook de reden voor de snelle refresh in 2017, dat toetsenbord. De eerste generatie Butterfly toetsenborden waren niet fijn in het gebruik, maar wel betrouwbaar. De tweede generatie Butterfly toetsenborden zijn veel fijner, maar kennen kuren. De derde generatie is gewoon uitstekend.

    Voor de chipsets gebeurt er wel heel erg veel. De 13″ zijn waarschijnlijk te bestellen met Quadcore processors en eventueel een separate GPU. De 15″ komt met een sixcore processor en waarschijnlijk de mogelijkheid om te kiezen voor 32 GB werkgeheugen. Voor alle MBP laptops is Apple ook aan het werken aan een nieuwe ‘gelaagde’ accu, zoals de 12″ MacBook ook heeft. Daarmee moet de batterijduur weer verlengd worden.

    Het belangrijkste nieuws is echter de nieuwe 13″ MacBook. Des moet min of meer de MacBook Air vervangen. Het wordt een zeer betaalbare laptop naar Apple normen. Een eenvoudige, maar zuinige processor, 8 GB werkgeheugen en geïntegreerde GPU. Het scherm (gemaakt door LG) is minder mooi dan die van de huidige 13″ MBP en ook de speakers zijn eenvoudiger. De richtprijs is zo’n 1.000 euro. Uiteraard heeft dit model niet de TouchBar. Als deze komt gaat de basis MBP er waarschijnlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *