Dit verwachten we van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Auteur: , Geen reacties
Krijgt ook de Pixel 2 knijpbediening?

Lees ook wat beide toestellen qua specs te bieden hebben.

We zijn nog maar enkele dagen verwijderd van de officiële Google Pixel 2 aankondiging, maar de alle interessante informatie over de twee smartphones sijpelt langzaam naar buiten. Naast dat er renders en specs zijn te vinden van de nieuwe smartphones, geven de gelekte screenprotectors ook een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

Google Pixel 2
We beginnen maar met de minst interessante versie van de twee, mits we het doorgaans betrouwbare Android Authority mogen geloven. De Pixel 2 beschikt over vrijwel hetzelfde design als het originele vlaggenschip. Het grote verschil tussen de twee is dat er geen 3.5mm ingang aanwezig zal zijn in de nieuwe Google-smartphone, maar wel stereo speakers. Dit verklaart de redelijk grote randen aan de boven- en onderkant.

Qua schermresolutie houdt Google vast aan de full hd-resolutie van vorig jaar. Mede door niet te kiezen voor QHD, denkt Google het zich te kunnen veroorloven om een accucapaciteit van slechts 2.700 mAh mee te geven.

Pixel 2 en Pixel 2 XL

Als tegenwicht is de Google Pixel 2 bepakt met een Qualcomm Snapdragon 835, minimaal 64GB aan intern opslaggeheugen en een water- en stofdichtheidscertificaat IP67. Hoewel het exacte RAM-geheugen nog niet bekend is, weten we wel vrij zeker dat de nieuwste versie van Android O meegeleverd wordt bij de release.

Voor het camerawerk gaat Google hoogstwaarschijnlijk groots uitpakken. Net zoals vorig jaar zijn de Pixel-toestellen uitermate geschikt voor het vastleggen van al je memorabele momenten. Ondanks niet mee te gaan in de trend van dubbele camera’s, lijken we ons geen zorgen te hoeven maken over dit aspect.

Google Pixel 2 XL
De Pixel 2 XL lijkt op het eerste gezicht een veel grotere upgrade te krijgen dan de originele versie. Zo is het grote toestel voorzien van een QHD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en 64GB of 128GB aan intern opslaggeheugen.

Misschien wel de meest interessante vernieuwing is de hoge screen-to-body-ratio van ongeveer 80-85 procent. De relatief dunne randen zijn vergelijkbaar met het design van de Galaxy Note 8. Waarschijnlijk niet vergelijkbaar met Samsung’s topmodel is het gemis van stereo speakers en de toevoeging van een koptelefooningang. Bij de Pixel 2 XL lijkt namelijk het tegenovergestelde het geval.

In deze AliExpress render ziet de Pixel 2 er toch beter uit dan verwacht

Als pleister op de wonden zou Google een kwalitatief hoogwaardige USB-C headset meegeven met haar toestellen, maar dit is nog even afwachten geblazen. Ten opzichte van de originele Pixel is er een grote 3.520 mAh aan accucapaciteit aanwezig.

HTC gimmick
De kans is aanwezig dat beide Pixel-smartphones worden voorzien van een speciale knijpbediening, vergelijkbaar met die van de HTC U11. Dankzij de speciale druksensoren aan de zijkant kun je verschillende acties uitvoeren, zoals het openen van je camera of andere apps. Dat HTC achter de productie van beide Pixels zit, is dan ook groot.

In hoeverre de geruchten kloppen, weten we zeker op 4 oktober. Op die dag vindt namelijk het ‘Made by Google’-event plaats. Naast nieuwe laptops, speakers en nieuws over slimme assistenten moeten de Google Pixel 2 en Pixel 2XL de show stelen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).