Bitcoin

Dit vinden Bitcoin-traders het meest gevaarlijk

De live koersen zweven tussen hoop en vrees.

Vorige week schoot de Bitcoin door de psychologische grens van $ 7.000,-. Toen de belangrijkste cryptomunt vervolgens boven de grens bleef en wij ook lieten zien hoe Microsoft in de wereld van cryptomunten wil stappen leken de vooruitzichten goed. De Bitcoin beleefde dan ook een goed weekend en de rest van de cryptomarkt profiteerde lekker mee.

De Europese beurzen leken dat sentiment in eerste instantie op te pakken, maar sinds de middag lijkt het iets minder hard te gaan. Waar de koers vanmorgen nog worstelde met een weerstand op $ 7.200,- lijkt de koers nu weer een stukje terug te vallen. Gelukkig is de magische grens van $ 7.000,- nog niet in gevaar. In onderstaand overzicht van live cryptokoersen, dat ik vandaag om 15.10 uur vastlegde, zie je de actuele stand van zaken op de eerste dag van de nieuwe week.

Toch zijn de vooruitzichten bullish, al is de markt niet zorgeloos. Uit de periodieke peiling van crypto-analist ‘Plan B’ blijkt dat de impact van het Coronavirus beleggers het meest bezig houdt, maar dat de Bitcoin-investeerders ook bang zijn voor manipulatie op de beurzen en de effecten van optiebeurzen.

Hoewel veel mensen forse koersstijgingen verwachten rondom de komende Bitcoin halving blijken veel investeerders zich toch zorgen te maken om de mogelijkheid dat miners het voor gezien houden en hun installatie verkopen.

Een laatste risico dat investeerders tussen zichzelf en hun gedroomde rendement in zien staan is de verkoop van de cryptomunten die overbleven uit het faillissement van Mt. Gox in 2014. Onderstaand zie je het hele lijstje.

Je kunt dus, ondanks de positieve vooruitzichten zeker niet achterover leunen als je wilt profiteren van koerswinsten van de Bitcoin. Eigen onderzoek en alertheid op indicatoren zoals die hierboven genoemd zijn zeker van belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *