Dit vliegende apparaat is de taxi van de toekomst

Dit vliegende apparaat is de taxi van de toekomst
De taxi nemen wordt opeens leuk.

Een conventionele taxirit met een auto in een stad is saai en bovenal langzaam. Je hebt met verkeerslichten of met druk verkeer te maken, terwijl de meter gewoon doorloopt. Vliegende taxi’s bieden een uitkomst, aldus E-volo, een startup uit Duitsland.

Deze drone-heli is het werk van E-volo. Het vliegende apparaat luistert naar de naam Volocopter 2X en is klaar voor productie. Het gaat hier om een volledig elektrische heli met 18 rotoren. Vorig jaar voerde de startup testvluchten uit met een protoype en nu zijn ze klaar om de markt te gaan veroveren. In 2013 schreven we al eens over het bedrijf, toen alle plannen nog in de kinderschoenen stonden.

De Volocopter 2X kan twee personen vervoeren. De vliegende taxi is in staat om maximaal 27 minuten in de lucht te blijven en de topsnelheid bedraagt 100 km/u. Om de opgegeven maximale actieradius van 27 kilometer te halen zal de heli echter niet harder vliegen dan 50 km/u.

Het vliegende apparaat heeft negen lithium-ion accu’s aan boord. Het duurt zo’n twee uur om de batterij volledig op te laden. Volgend jaar wil de Duitse startup de Volocopter 2X gaan gebruiken om demonstraties te geven.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *