Dit waren de 10 tofste shows op Netflix in 2017

Auteur: , Geen reacties
Eleven is weer terug, en is nu zeker een 12 waard

Onder andere Stranger Things wordt vermeld, maar er zijn genoeg andere toppers die even in het zonnetje gezet mogen worden.

Als het gaat om agressieve uitbreiding, dan was Netflix daar dit jaar het boegbeeld van. Voor het eerst had ik het idee dat er, naast een heleboel fantastische series, ook wat mindere toevoegingen aan de gigantische catalogus van de streamingdienst werden gedaan. Dat vergt dan een beetje extra ‘spitwerk’. Vandaar dat ik vandaag een fijne selectie voor je maak van de beste Netflix-series die in 2017 zijn uitgekomen. De regels zijn simpel: Het nieuwste seizoen van de (al dan niet Original) serie moet in Nederland op de streamingdienst beschikbaar zijn en het moet een heel erg vermakelijk zijn. Omdat dat een behoorlijk abstract begrip is, ordenen we de lijst aan de hand van de IMDB-score. Oh, en laat in de comments weten welke serie jij bovenaan dit lijstje had willen zien!

1. Rick & Morty seizoen 3 – IMDB 9,3
We openen deze lijst met een van de betere animatieseries ooit gemaakt. Ja, Bojack Horseman was ook een goede deelnemer geweest, maar persoonlijk vind ik Rick & Morty beter geschreven, grappiger en toffer geanimeerd. De serie over een geniale opa en zijn sullige kleinzoon groeit al jaren in populariteit en hoewel veel fans niet zo enthousiast waren over het derde seizoen, vond ik het meest recente seizoen juist het beste! I’M PICKLE RIIIICK.

2. Fargo seizoen 3 – IMDB 9,0
Fargo, de serie van de Coen-broers, gebaseerd op de film van diezelfde broertjes, knalde in 2014 binnen met een meesterlijk eerste seizoen. De unieke stijl van de wereld en de regisseurs vond effectief zijn weg naar het kleine scherm, maar het tweede seizoen viel wat mij betreft een beetje tegen. Seizoen 3, nu op Netflix beschikbaar, is weer als vanouds fantastisch, grappig, vreemd en jazeker, alles berust weer op toeval.

3. Stranger Things seizoen 2 – IMDB 9,0
Na het doorslaande succes van het eerste seizoen van mysterieserie Stranger Things was de anticipatie op het tweede seizoen nauwelijks te meten. Gelukkig waren de kindacteurs nog steeds solide, was het mysterie-gehalte hoog als altijd en werd de jaren ’80 vibe des te meer aangedikt. Het verhaal over vriendschap, familie en super rare wezens geeft in het tweede seizoen een hoop prijs, maar tevens worden er weer een hoop vragen gesteld. Check hier het reviewoverzicht van seizoen 2.

4. Black Mirror seizoen 4 – 8,9
Ondeugende boef dat ik ben, zet ik ook Black Mirror op deze lijst. Hoewel het vierde seizoen op het moment van schrijven nog niet uit is, durf ik mijn leven erop te wedden dat ook deze zes afleveringen in een reeks meesterlijke anthologie-episodes weer fantastisch wordt. Hoewel iedere aflevering een eigen verhaal vertelt, compleet met nieuwe (vaak onbekende acteurs) en een nieuwe wereld, zijn de vragen die het oproept altijd hetzelfde: Wat gebeurt er als technologie ons leven overneemt en hoe f*cked zijn we dan? Black Mirror komt op 29 december terug naar Netflix.

5. House of Cards seizoen 5 – IMDB 8,9
Het vijfde seizoen van House of Cards – ondertussen een begrip op het gebied van series – is om meerdere redenen een aanrader. Niet alleen gebeurt er in het leven van Frank en Claire Underwood een hoop bijzonders, maar tevens is het echte leven behoorlijk turbulent geweest voor de hoofdrolspelers. Laten we zeggen dat seizoen 5 in elk geval het laatste seizoen is met Kevin Spacey. Tja, het mag wellicht een smeerlap zijn, maar acteren kan ie ook!

6. The Punisher seizoen 1 – IMDB 8,9
Naast al het drama, humor en vernieuwende concepten moeten we natuurlijk ook denken aan de fans van toffe actie. The Punisher is precies dat. Hoewel het verhaal hier en daar wat slapjes is en het concept veelal een nekschot voor zichzelf blijkt te zijn, is Marvel’s samenwerking met Netflix desalniettemin een aanrader. De actie is bruut, glorieus en van alle personages uit de series op deze lijst, is Frank Castle a.k.a. The Punisher de grootste bad ass.

7. Peaky Blinders seizoen 4 – IMDB 8,8
Peaky Blinders krijgt daarentegen niet aanzienlijk veel meer navolging dat een paar jaar geleden, wat echt zonde is. De serie over een familie van gangsters aan het begin van de twintigste eeuw in Engeland blijft fantastisch geschreven en vooral heel erg goed geacteerd. Voeg daar alle brute (actie)scènes en een heerlijk ‘Birminghams’ accent aan toe en je hebt een pareltje dat je deze vakantie moet bingewatchen.

8. The Crown seizoen 2- IMDB 8,7
En van misdaad naar historisch drama. Het is bijna alsof ik het voor de diversiteit expres zo uiteenlopend heb gemaakt… Goed, The Crown gaat natuurlijk om het leven van de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Je zou ten onrechte kunnen denken dat het hier om een stoffige, saaie serie gaat, maar niets is minder waar. Het menselijke drama en de inkijk in een fascinerend koningshuis maken The Crown gewoon heel erg goed.

9. Master of None seizoen 2 – IMDB 8,4
En van bloedserieuze historie naar een verfrissende comedy met tevens wat emotionele uitstapjes naar drama. Master of None van de hand van Aziz Ansari is een charmante serie over het liefdesleven Dev. De manier waarop het verhaal verteld wordt doet mij erg denken aan de HBO-serie Girls, minus de feministische ondertonen. Het is een serie van millennials voor millennials en zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een verfrissende sitcom.

10. American Vandal seizoen 1 – IMDB 8,2
Hoewel American Vandal het laagste cijfer van alle titels in dit lijstje krijgt, is het desalniettemin een aanrader. We maakten eerder al een lijstje met de beste crime docu’s op Netflix en deze serie neemt smakelijk een loopje met het unieke genre. De zogenoemde ‘mocumentary’-stijl is een prachtige toevoeging aan een verhaal dat overserieus wordt genomen door alle betrokkenen. Een jongen van een middelbare school wordt namelijk (mogelijk onterecht) beschuldigd van het tekenen van penissen in de school. Grappig, uniek, herkenbaar en boven alles een zeer verfijnde persiflage.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).