Dit was de populairste Twitch-streamer van 2018

Ninja is populairste Twitch-streamer
De kijkcijfers op Twitch gaan door het dak, maar de een profiteert daar net wat meer van dan de ander.

TEO Analytics besloot de cijfers op een rijtje te zetten, om zo de populairste Twitch-streamer van 2018 te kunnen aanwijzen. Dat bleek niet zo moeilijk, want Tyler ‘Ninja’ Blevins kwam tot dik 226 miljoen uur aan kijktijd. Hij veroverde Twitch met unieke sponsoracties en samenwerkingen met beroemdheden.

Ninja werd bijvoorbeeld wereldnieuws toen hij samen met Drake een potje Fortnite speelde. En we moeten toegeven: qua celebrities wordt het niet veel groter dan dat. Ninja heeft ook dik 20 miljoen abonnees verzameld op YouTube, dus in financieel opzicht hoeven we echt geen medelijden met hem te hebben.

Ninja haalde op Twitch een hogere kijktijd dan de nummers twee en drie bij elkaar. De tweede plaats was voor Riotgames met 99,3 miljoen uur en Shroud op de derde plaats. Dat kanaal kwam tot 97 miljoen uur. Beide kanalen verdubbelden hun kijktijd, maar zonden ook bijna 800 uur extra uit, dus dat verklaart een deel van de groei.

Nog geen reacties

  1. riotgames telt niet, die broadcasten alleen maar alle toernooien en bekende streamers van League of Legends. kan je nou niet echt een streamer noemen, met honderden mensen in een team.

    er zijn ook nog een paar dingen die Ninja heeft behaald dit jaar, hij heeft eigenlijk alle records verbroken. de stream met Drake was de meeste live views ooit wat geen toernooi was, hij was de eerste en tot nu toe enige met 100 duizend en 200 duizend abonnees, en heeft twitch eigenlijk op de kaart gezet.

    hij was volgens mij ook de eerste streamer ooit die zijn eigen toernooi heeft georganiseerd met allemaal streamers op 1 plek, bij Ellen en Jimmy Fallon is geweest en een van de eerste om een album uit te brengen (ninja werks, allemaal tech).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *