Dit waterpistool schiet geen water…. maar gesmolten metaal

Een waterpistool dat gesmolten metaal afvuurt? Yup.
gesmoltenmetaalpistool, iemand?

TheBackyardScientist flikt het weer! Nadat hij op YouTube allerlei zelfgemaakte waterpistolen zoals deze voorbij zag komen, wist hij dat hij iets bij kon dragen. Maar waarom zou je een waterpistool maken als je ook gewoon een gesmoltenmetaalpistool kunt fabriceren. Kijk en huiver.

Okay, het klinkt misschien iets spectaculairder dan het is, maar het is en blijft een dodelijk wapen. De tin wordt eerst gesmolten en in specifieke mallen gegoten. Vervolgens heb je een soort ‘kogels’ die hij in het magazijn van zijn zelfgemaakte wapen stopt. Dat magazijn wordt vervolgens verhit tot zo’n 200 graden Celsius en aangesloten op de gun.

Door middel van perslucht schiet hij een gloeiendhete straal metaal uit zijn wapen. Helaas is het magazijn niet heel groot en kan de gun slechts een paar seconden schieten. Ook heb ik het idee dat de luchtdruk wat hoger zou kunnen, om een nog krachtigere straal te creëren.

[gv data=”9UYe8mxqKOM”][/gv]

Maar wat blijkt? Je kunt met de zelfgemaakte gun iedere vloeistof afvuren. Hij vult daarom het magazijn met ketchup en mosterd om zo ‘efficiënt’ hotdogs te ‘besauzen’. Ook hieruit blijkt dat het magazijn te klein is, want hij heeft nauwelijks tijd om al zijn hotdogs te coaten.

Oh, en als we toch bezig zijn met achtertuinwetenschap, check hier hoe dezelfde knaap gesmolten zout in een watertank gooit. It goed boom…

[gv data=”PDRWQUUUCF0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *