Dit weten we al over de nieuwe Huawei vlaggenschepen

Huawei presenteert de P9 en de P9 Plus
Worden de nieuwe toestellen net zo populair als hun fotogenieke voorgangers?

Huawei heeft het afgelopen jaar flinke terreinwinst geboekt op de smartphonemarkt. Dit succes is grotendeels te danken aan de Huawei P9 en P9 Plus, de vlaggenschepen van 2016. Mede door een een goede prijs/kwaliteit verhouding en dubbele camera van Leica ging het standaard-model maar liefst 2,6 miljoen keer over de toonbank.

Ook voor dit jaar is het bedrijf flink in de weer. De nieuwe Huawei P10 en P10 Plus mogen we volgens Huawei Consumer Business Group CEO Yu Chengdon in maart of april verwachten. De uitspraak van Chengdon lijkt redelijk geloofwaardig, aangezien de P9 en P9 Plus rond hetzelfde tijdstip op de markt verschenen in 2016.

De P10-serie krijgt naar verluidt de beschikking over Huawei’s rappe Kirin 960-processor en maar liefst 6GB aan werkgeheugen. Voor het camerawerk gaat Huawei wederom de samenwerking aan met cameraproducent Leica. Het is dan ook aannemelijk dat we weer veel scherpe foto’s mogen bekijken in de Huawei-persberichten.

Vermeende Huawei P10 render

Daarnaast keert de dubbele camera hoogstwaarschijnlijk terug, is er een on-screen vingerafdrukscanner aanwezig, een dual-edge display en beschikken de nieuwe toestellen over de mogelijkheid om draadloos op te laden. Wij zijn in ieder geval benieuwd of Huawei de hooggespannen verwachtingen waar weet te maken.

Nog geen reacties

  1. Nu maar hopen dat de P10 de basis gaat vormen voor de Honor 9, dan koop je een telefoon met nagenoeg dezelfde specs voor zo’n 30% minder (en ben je half zo veel geld kwijt als aan zo’n overpriced iPhone, HTC of Samsung).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *